Παρέμβαση Τάσου Μπαρτζώκα σε τηλεοπτική εκπομπή: «Τα σύνορά μας είναι ασφαλή και απαραβίαστα!»


Δελτίο Τύπου από το βουλευτή της Ν.Δ. Τάσο Μπαρτζώκα: Από τη συμμετοχή του Τάσου Μπαρτζώκα στο Βεργίνα Τηλεόραση, στην εκπομπή «Τα λέμε», με καλεσμένο και το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Αμανατίδη. Παρατίθενται οι κύριες θέσεις του Βουλευτή Ημαθίας.

-Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας γιατί υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο. Και το κάνουμε ξεκάθαρα, χωρίς ναι μεν αλλά, ακόμα και όταν η απειλή δεν αφορά άμεσα εμάς και την εθνική μας κυριαρχία, αλλά ένα οποιοδήποτε ευρωπαϊκό κράτος, όπως η Ουκρανία. Είμαστε με το δίκαιο και όχι με τους εισβολείς.

 - Δεν είναι καιρός για αναθεωρητισμούς και αποστρατιωτικοποιήσεις, είτε αυτές είναι ιδέες ρωσικής προέλευσης είτε τουρκικής.

 - Η χώρα μας, από το 2019 και υπό τη διακυβέρνηση της ΝΔ, έχει αναβαθμίσει τη θέση της σε όλα τα επίπεδα: οικονομικό, αμυντικό, γεωστρατηγικό, γεωπολιτικό. Η δύναμη αυτή αντανακλάται στην εθνική μας αυτοπεποίθηση αλλά και στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε στο ευρωπαϊκό και διεθνές στερέωμα.

- Τα σύνορα μας είναι ασφαλή και απαραβίαστα. Οι εποχές που «δεν υπήρχαν σύνορα», όπως υποστήριζε ο κ. Τσίπρας, έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. 

- Οι διεθνείς εξελίξεις επιβεβαίωσαν ότι η πρωτοβουλία της Κυβέρνησης για αύξηση των αμυντικών δαπανών, θέση που υιοθετήθηκε πρόσφατα και από τη Γερμανία, ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών είναι αυτοσκοπός.

- Είναι αδιανόητο και εντελώς ανεύθυνο να ζητούνται εκλογές, εν μέσω της παρούσης συγκυρίας, από τον κ. Τσίπρα, που έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός. Θέση εκτός τόπου και χρόνου. 

- Η Κυβέρνηση θα στηρίξει όλες τις κοινωνικές ομάδες και τις επιχειρήσεις. Υπάρχει σαφές πλάνο που περιλαμβάνει πρωτοβουλίες για πλαφόν στην τιμή πετρελαίου- φυσικού αερίου, αύξηση του κατώτατου μισθού, πρόσθετες ενισχύσεις και φοροελαφρύνσεις. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο εθνικό. Διεκδικούμε ως Κυβέρνηση την ευρωπαϊκή αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Ο σύνδεσμος της παρέμβασης του Βουλευτή: 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο