Μεγάλη επιτυχία για την αγωνιστική ομάδα ρομποτικής της Technology and Robotics Academy υπό την αιγίδα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης «ΔΙΚΤΥΩΣΗ»


Στον περιφερειακό προκριματικό διαγωνισμό του FLL (First Lego League) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 19 και 20 Μαρτίου η ομάδα ρομποτικής της ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ πέτυχε εξαιρετικά αποτελέσματα και κατετάγη τρίτη (3rd Place) ανάμεσα σε 38 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Ο διαγωνισμός του FLL είναι ένας παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής και καινοτομίας που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και περιλαμβάνει 4 διαφορετικούς άξονες αξιολόγησης (Robot Game, Robot Design, Innovation Project, Core Values).  Το φετινό θέμα του διαγωνισμού είναι οι μεταφορές (CARGO CONNECT).

Οι “MetaShifters” όπως είναι και το όνομα της ομάδας ξεχώρισαν στο ROBOT GAME όπου κατετάγησαν τρίτοι με σκορ 355 βαθμούς ανάμεσα σε 38 ομάδες. Ξεχώρισαν επίσης με πολύ υψηλή βαθμολογία στο ROBOT DEGIGN όπου παρουσίασαν καινοτόμο σχεδιασμό για το ρομπότ τους καθώς επίσης και υψηλών προδιαγραφών προγραμματισμό για την υλοποίηση των αποστολών. Η ομαδικότητα και οι αξίες της ομάδας (CORE VALUES) έκαναν τους κριτές να τους δώσουν πολλά συγχαρητήρια στο τομέα αυτό. Το project που παρουσίασαν τα παιδιά (INNOVATION PROJECT) είναι ένας ρομποτικός βραχίονας με υδραυλικό σύστημα κίνησης.

Η ομάδα πέτυχε την πρόκρισή της στο Πανελλήνιο τελικό που θα γίνει στις 2 και 3 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη. Συνεχίζει την προετοιμασία της για μία εξίσου πετυχημένη παρουσία στον μεγάλο τελικό.
H ΔΙΚΤΥΩΣΗ συμμετέχει για 8η συνεχόμενη χρονιά στο διαγωνισμό εκπροσωπώντας επάξια το νομό μας, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να διακριθούν και να εξελίξουν τις δεξιότητές τους.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους «MetaShifters”!!

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο