5ο ΓΕΛ Βέροιας: "Φωτίζοντας το μέλλον" σε συνεργασία με σχολεία της Γερμανίας και Ιταλίας


Δ.Τ. από το 5ο ΓΕΛ Βέροιας: Το 5ο ΓΕ.Λ Βέροιας στο πλαίσιο των δράσεων του προγράμματος Erasmus+ “Light of the Future” που υλοποιεί σε συνεργασία με δύο σχολεία, το  Vocational Training College από τη Bόννη της Γερμανίας και το Liceo Scientifico Statale "Federigo Enriques“ από τη Ρώμη της Ιταλίας, πραγματοποίησε μελέτη φωτισμού και ηλεκτρολογικό σχεδιασμό των κτιριακών εγκαταστάσεων της σχολικής μονάδας. 


Συγκεκριμένα, την Τρίτη 15 Μαρτίου 2022, με την πολύτιμη βοήθεια του κ. Γιαννόπουλου Αντώνη, ο οποίος είναι υπεύθυνος του καταστήματος ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού “PITOS Group” Βέροιας, καθώς και τις γνώσεις του Energy and Lighting Engineer, κ. Θανάση Γκαγτζή, της Geyer, ομάδα μαθητριών και μαθητών του σχολείου έκανε μετρήσεις φωτισμού σε μία σχολική αίθουσα και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου, εντόπισε τις ελλείψεις και τα προβλήματα του συμβατικού φωτισμού που υπάρχει τώρα στη σχολική μονάδα και προχώρησε σε σχεδιασμό νέου τύπου φωτισμού, ο οποίος πέρα από ενεργειακά οικονομικότερος, θα είναι και καταλληλότερος για τις υπάρχουσες συνθήκες.


Παράλληλα, την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022, ομάδα μαθητριών και μαθητών του προγράμματος επισκέφθηκε τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό Σφηκιάς και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του από τον Διευθυντή του Συγκροτήματος Αλιάκμονα, κ. Τριαντάφυλλο Καραντουμάνη. Ο κ. Καραντουμάνης με πολύ διεξοδικό τρόπο έκανε μια συνοπτική παρουσίαση της λειτουργίας του σταθμού, ενημέρωσε τις μαθήτριες και τους μαθητές για τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής της Βέροιας που εξυπηρετεί ο σταθμός, εξήγησε λεπτομερώς με ποιον τρόπο συμβαίνει αυτό και ανέλυσε τα σχέδια που πρόκειται να υλοποιηθούν από τον ΥΗΣ Σφηκιάς στο μέλλον, τα οποία περιλαμβάνουν και την ευρύτερη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η επίσκεψη υπήρξε πολύ ενδιαφέρουσα και άκρως επιμορφωτική για το σύνολο των συμμετεχόντων στην ενημέρωση και την ξενάγηση, και τα αποτελέσματα αυτής θα τα παρουσιαστούν στους Ιταλούς και Γερμανούς εταίρους που βρίσκονται αυτή την εβδομάδα στην πόλη μας στο πλαίσιο της δεύτερης κινητικότητας του προγράμματος.

Στο πρόγραμμα Erasmus+ “Light of the Future” συμμετέχουν οι μαθήτριες και μαθητές του 5ου ΓΕ.Λ: Καρυπίδης Κυριάκος, Κουρουζίδου Δήμητρα, Μπλέτσιου Ιωάννα, Βασίλτσης Ραφαήλ, Σταμάτη Αναστασία, Σγούρου Στέλλα, Τσαχουρίδου Ναυσικά, Χαντζαρίδης Στέφανος, Παύλος Γεωργίου, Θυμιόπουλος Κωνσταντίνος, Στεφάνου Ασπασία, Χαιρωνίδου Ελένη, Φανδινάκη Γεωργία, Ταϊπλιάδης Σταύρος, με υπεύθυνους/ες καθηγητές/τριες τον Διευθυντή Σταμάτη Χρυσή και τους εκπαιδευτικούς Χάρη Αξούριστου, Έφη Λιακοπούλου, και Τάσο Μοσχόπουλο.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο