ex-Αιρετικά: Πως ένα ταξίδι στην Πόλη "τάραξε" την μιζέρια και την... κατινιά

  • «Φωτιές» στη Βέροια άναψε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη!!!” ήταν ο τίτλος του άρθρου στο Verianet.gr, το οποίο αναφέρεται στο ταξίδι του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη στην Κωνσταντινούπολη και μπορώ να πω ότι ήταν απολύτως εύστοχο, «to the point» που λέμε στο χωριό μου. 
  • Η ιδιωτική αυτή επίσκεψη έγινε αντικείμενο... σχολιασμού από διάφορα ψευδή δημοσιεύματα, που τελικά «κατέβηκαν», αφού διαπιστώθηκε από τους συντάκτες τους πως όσα γράφονται ήταν απλώς... fake news. 
  • Ούτε με χρήματα της Περιφέρειας έγινε το ταξίδι, ούτε προσκλήθηκαν «φίλα προσκείμενα ΜΜΕ», αφού έγινε με ίδια χρήματα και προσκλήθηκαν τα περισσότερα (αν όχι όλα) ΜΜΕ. 
  • Παρά ταύτα πολλοί ήταν αυτοί που βρήκαν ευκαιρία να βγάλουν το… άχτι, την ζήλεια, το μένος ή την χολή τους, τόσο κατά του Καλαϊτζίδη, όσο κατά των συμμετεχόντων στην αποστολή. 
  • Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι διάφοροι κύκλοι ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στην… μυθοπλασία και έγραψαν (ή είπαν)… αριστουργήματα! Από το «σήκωμα» του Καπαλί Τσαρσί, μέχρι «στρατόπεδα» και αντιπάλους. 
  • Βεβαίως, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά από όσα φαντάστηκαν οι… ευφάνταστοι διακινητές «πληροφοριών». 
  • Ο Κώστας Καλαϊτζίδης επιθυμούσε να επισκεφθεί την Πόλη και να συναντήσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μίσθωσε λεωφορείο και ζήτησε καταρχάς από τα ΜΜΕ της Ημαθίας να συμμετάσχουν, προκειμένου να καταγράψουν το γεγονός. Επειδή όμως δεν τα κατάφεραν όλοι να στείλουν εκπροσώπους (άλλοι λόγω κορωνοϊού, άλλοι λόγω οικογενειακών ή άλλων υποχρεώσεων), υπήρξαν διαθέσιμες θέσεις καλύφθηκαν από άτομα που καλέστηκαν από τον αντιπεριφερειάρχη. 
  • Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα ήταν τα πράγματα και, μεταξύ μας, οι δημοσιογράφοι που δήλωσαν ότι θα μεταβούν στην αποστολή δεν ήξεραν ότι θα «άνοιγε» ο κύκλος των συμμετεχόντων. Βλέπετε, και τα ΜΜΕ δεν έχουν τους... καλύτερους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ τους!
  • Τώρα, αν νομίζει κανείς ότι ένα ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη με λεωφορείο κοστίζει μια… περιουσία και αναρωτιέται πως διέθεσαν οι συμμετέχοντες «τόοοσα χρήματα», ας πάρει ένα τηλέφωνο στο Vergina Travel ή στον Ράλλη στη Νάουσα ή όπου αλλού νομίζει και θα διαπιστώσει ότι με 100 – 150 ευρώ το άτομο μπορεί να πάει ένα 4ημερο στην «Βασιλεύουσα». Τόσο κόστισε στους συμμετέχοντες το ταξίδι, πέρα από τα... λουκούμια φυσικά. 
  • Πάντως, με αφορμή τον όλο «ντόρο» (τρομάρα μας) μια καλή πρόταση θα ήταν να θεσπιστεί μια ειδική υπηρεσία «life control»
  • Με αυτή θα ελέγχεται η ιδιωτική ζωή, θα εξετάζεται ποιοι και με ποιους λένε «καλημέρα» στον δρόμο, ποιοι πίνουν καφέ μαζί, ποιοι και που πάνε διακοπές, αν βάζουν πάγο στο ποτό τους, αν και πόσες μέρες πάνε διακοπές και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για την μίζερη και κομπλεξική μερίδα της κοινωνίας μας, που δηλητηριάζει με την βλακεία και το κόμπλεξ αδιάκριτα, πρόσωπα και καταστάσεις. 
Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα "InVeria" (φύλλο Κυριακής 17/4/2022)

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο