Ολοκληρώθηκε η δράση «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις» από την Ομάδα Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Βέροιας


Από το Δ. Βέροιας: Τα μέλη της Ομάδας Προστασίας Ανηλίκων Δήμου Βέροιας, που απαρτίζεται από τις Ψυχολόγους, Παρασκευή Αγγελή, Ιωάννα Κακολύρη-Κλίτση, Ελισσάβετ Θωμαϊδη και την Κοινωνική Λειτουργό, Φωτεινή Τερζή, ολοκλήρωσαν την βιωματική παρέμβαση στα γυμνάσια και λύκεια του Δήμου με θέμα: «Χτίζοντας Υγιείς Σχέσεις». Συνολικά στο δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου συμμετείχαν στο βιωματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα 396 μαθητές από 18 τμήματα.

Μέσα από παιχνίδι ρόλων οι έφηβοι εξοικειώθηκαν με τα χαρακτηριστικά των υγιών και μη υγιών σχέσεων, καθώς και τρόπους επικοινωνίας και διαχείρισης προβλημάτων βίας. 

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν θετικά και στο τέλος αξιολόγησαν το εν λόγω πρόγραμμα ως απαραίτητο να πραγματοποιείται στα σχολεία, προκειμένου να μάθουν όλοι να αναγνωρίζουν τις προειδοποιητικές ενδείξεις βίας και συνεπώς να την προλαμβάνουν.    

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους υπεύθυνους για τη δράση καθηγητές, κ. Νικόλαο Μπακόλα από το 3ο Λύκειο Βέροιας,  κα Νόπη Καστίδου από το 2ο Λύκειο Βέροιας, κα Μαρία Βουδούρη και κ. Γρηγόρη Πατόπουλο από το  Γυμνασίο Μακροχωρίου, για την πρόσκληση και τη συνεργασία τους, καθώς και τους μαθητές για την ενεργό συμμετοχή τους.

Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη σε οποιαδήποτε παρόμοια πρόσκληση, με στόχο τη συστηματική ενημέρωση των μαθητών.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο