Το πρόγραμμα του Μητροπολίτη Βέροιας από 26 Απριλίου έως 1 Μαΐου 2022


Το πρόγραμμα κίνησης του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος, από την Τρίτη 26 Απριλίου έως την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 έχει ως εξής:

Την Τρίτη της Διακαινησίμου 26 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. θα χοροστατήσει στον Εσπερινό και στην Παράκληση του Αγίου Λουκά του Ιατρού στον Ιερό Ναό του στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά Βεροίας. Η Ιερά Ακολουθία θα μεταδοθεί απευθείας στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Τετάρτη της Διακαινησίμου 27 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στα προπύλαια του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Ναούσης θα υποδεχτεί το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αγίας Φιλοθέης - Ψυχικού Αθηνών και στη συνέχεια θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 28 Απριλίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναούσης, με την ευκαιρία της εορτής των Αγίων Πέντε Ναουσαίων Ιερομαρτύρων. Στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί σε προσκύνηση το Ιερό Λείψανο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Φιλοθέης του Δήμου Αγίας Φιλοθέης - Ψυχικού Αθηνών.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 28 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρα Βεροίας θα υποδεχτεί το ιστορικό Λάβαρο της Επαναστάσεως από την Ι. Μ. Αγίας Λαύρας και στη συνέχεια θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Πανηγυρικό Εσπερινό.

Την Πέμπτη της Διακαινησίμου 28 Απριλίου στις 8:30 μ.μ. θα ομιλήσει στη σειρά των ομιλιών «Επισκοπικός Λόγος» και θα αναπτύξει το θέμα: «Καί τριήμερος ὡς ἐκ κήτους Ἰωνᾶς, ἐξανέστης τοῦ τάφου…» στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως, στην αντίστοιχη σελίδα στο Facebook και στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παύλειος Λόγος 90,2 FM».

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρα Βεροίας και στον καθιερωμένο Αγιασμό στην κρήνη της Μονής.

Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 29 Απριλίου στις 7:30 μ.μ. στο Χώρο Τεχνών του Δήμου Βεροίας θα παραστεί στην εορταστική εκδήλωση με τίτλο: «Απ᾽ τη Δοβρά, στη λευτεριά» αφιερωμένη στην επέτειο των 200 ετών από την ιστορική μάχη της Δοβρά, παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 30 Απριλίου στις 10:00 π.μ. στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ στη Νάουσα θα παραστεί στο συνέδριο με θέμα: «Οι Άγιοι Νεομάρτυρες και η εθνική παλιγγενεσία», παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 30 Απριλίου στις 6:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναούσης θα λάβει μέρος στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό της μνήμης των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και στην Ιερά Λιτανεία στο Χώρο Μαρτυρίου – Κιόσκι, με τη συμμετοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος. 

Την Κυριακή του Θωμά 1 Μαΐου το πρωί θα λάβει μέρος στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο που θα τελεστεί υπαιθρίως στο Χώρο Μαρτυρίου – Κιόσκι Ναούσης προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Την Κυριακή του Θωμά 1 Μαΐου στις 6:00 μ.μ. στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά θα παραστεί στα αποκαλυπτήρια του αδριάντος του Γερο-Καρατάσου και του μνημείου πεσόντων κατά την εν Δοβρά μάχη, στα εγκαίνια του Παυλείου Κειμηλιαρχείου της Ιεράς Μητροπόλεως «Ιεροί Θησαυροί» και στο θεμέλιο λίθο του Παυλείου Θρησκευτικού Κέντρου που θα πραγματοποιηθούν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο