3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων του Δήμου Νάουσας την Παρασκευή 6 Μαΐου


Δ.Τ.: O Δήμος της Ηρωικής Πόλης Νάουσας, η Δ/νση Α/θμιας Εκπ/σης Π.Ε.Ημαθίας και το 3ο ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν το «3ο Δημοτικό Συμβούλιο Παίδων Δήμου Νάουσας». 

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου που θα εφαρμοστεί για τρίτη χρονιά. Απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Νάουσας και πιο συγκεκριμένα σε 19 τακτικά μέλη, ως εκπροσώπους των Δημοτικών Σχολείων.
 
Η εφαρμογή του προγράμματος θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά μέσα από ένα πλαίσιο θεμάτων να παρουσιάσουν δημόσια μέσα από την ολομέλεια του «Δημοτικού Συμβουλίου Παίδων»  τις δικές τους απόψεις, επιθυμίες, προτάσεις και να μυηθούν στις αξίες, τις πρακτικές και τις δυσκολίες της δημοκρατίας, ως τρόπου συλλογικής διαβούλευσης και διακυβέρνησης.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά αύριο το πρωί, Παρασκευή 6 Μαΐου 2022 (ώρα έναρξης 10.00).

Κατά τη συνεδρίαση οι αιρετοί θα απαντήσουν στους μαθητές και στις μαθήτριες για τα ζητήματα που θα θέσουν. Θα τηρηθεί το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/συμμετεχουσών μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών, βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση του προτεινόμενου εκπαιδευτικού σχεδιασμού δίνει προτεραιότητα στην αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αντιμετώπιση των επιδημιολογικών κινδύνων και στη μείωση της πιθανότητας να εκτεθεί το εκπαιδευτικό προσωπικό και το μαθητικό δυναμικό των σχολείων σε επικίνδυνο ιικό φορτίο. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο