ΕΛΓΑ: Σύσκεψη στη Βέροια με πρωτοβουλία Κ. Καλαϊτζίδη παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ Α. Λυκουρέντζου


Δ.Τ. από Αντιπεριφέρεια Ημαθίας: Οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ σε Βέροια και Αθήνα, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Φυλλοβόλων Δένδρων Νάουσας, τέθηκαν σε εγρήγορση προκειμένου να παρακολουθούν εμπεριστατωμένα την εξέλιξη του φαινομένου της καρπόπτωσης στις πρώιμες οπορωφόρες καλλιέργειες που παρατηρήθηκε πρόσφατα και να πράξουν ανάλογα με γνώμονα την  προστασία το αγροτικού εισοδήματος και την άμεση ενημέρωση των καλλιεργητών.  

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βέροια (12/05/2022) παρουσία του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου και διοργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας  Κώστα Καλαϊτζίδη προκειμένου να εξεταστεί άμεσα και έγκαιρα το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στην Ημαθία με την καρπόπτωση. 

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος ανέφερε ότι έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές οδηγίες για μεγιστοποίηση των ελέγχων προκειμένου να υπάρξει μια πλήρης εικόνα σε σχέση με το πρόβλημα, την εξέλιξη και την έκτασή του καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του εφ’ όσον χρειαστεί. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ επανέλαβε μια ακόμη φορά ότι ο ίδιος και ο ΕΛΓΑ βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό του έλληνα αγρότη, έμπρακτα και έντιμα στο πλαίσιο του θεσμικού χαρακτήρα του, ως ασφαλιστικός οργανισμός.

Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης από την πλευρά του, καλωσορίζοντας τον Ανδρέα Λυκουρένζο στη Βέροια, τον ευχαρίστησε για την άμεση ανταπόκρισή του, στην πρόσκληση που του απηύθυνε να επισκεφθεί την Ημαθία λόγω του προβλήματος που εμφανίστηκε μετά την καρπόπτωση.  «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που ο Ανδρέας Λυκουρέντζος  βρίσκεται πάντα ένα βήμα μπροστά και αντιμετωπίζει τα προβλήματα αμέσως μόλις εμφανιστούν και πριν πάρουν έκταση» τόνισε ο Κώστας Καλαϊτζίδης υπογραμμίζοντας ότι «επιτέλους ο ΕΛΓΑ έχει ένα πρόεδρο που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της αγροτικής περιφέρειας πανελλαδικά όταν και όποτε χρειαστεί». 

Επίσης ο Κώστας Καλαϊτζίδης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα που έχει η συνεχής παρουσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στα ζητήματα των αγροτών της Ημαθίας, καλωσορίζοντας στη σύσκεψη τη συμμετοχή και του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Γιώργου Κεφαλά, ενώ μετέφερε στον Ανδρέα Λυκουρέντζο τις ευχαριστίες του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα για το έργο που επιτελούν, ο ίδιος ως Πρόεδρος του ΕΛΓΑ καθώς και όλα τα στελέχη του Οργανισμού.

Στη σύσκεψη της ΠΕ Ημαθίας με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ συμμετείχαν επίσης, οι Αντιδήμαρχοι, Ηλίας Τσιφλίδης (Βέροιας), Παύλος Αδαμίδης (Νάουσας) και Ιερεμίας Κιοσέογλου (Αλεξάνδρειας), η Τομεάρχης του Γραφείου του ΕΛΓΑ στη Βέροια, Βασιλική Παπαδοπούλου, η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΕ Ημαθίας, Δέσποινα Σπορέλα και το στέλεχος της Διεύθυνσης Κώστας Μπέης καθώς και συνεργάτες από το Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Με αφορμή την επίσκεψη του προέδρου του ΕΛΓΑ στη Βέροια και μέσω πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος συναντήθηκε με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων της Ημαθίας έχοντας συνεργασία μαζί τους για ζητήματα που τους απασχολούν. Στη συνάντηση εκπροσωπήθηκαν, ο Αγροτικός Σύλλογος Ημαθίας, το Αγροτικός Σύλλογος Γεωργών Βέροιας, ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας» και ο Ενιαίος Σύλλογος Αγροτών Νάουσας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο