Με μαζική εγγραφή νέων μελών και συμμετοχή ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ κέρδισε το... στοίχημα των εσωκομματικών εκλογών - Δήλωση του Α. Τσίπρα


Κέρδισε το "στοίχημα" της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία της Κυριακής 15 Μαΐου 2022, όπως διαφαινόταν από το πρωί, καθώς προσήλθαν στις κάλπες πάνω από 150.000 πολίτες, ενώ γράφτηκαν μέσα σε λίγες ώρες πάνω από 110.000 νέα μέλη και, έτσι, συνολικά απαρτίζεται από 172.000 ενεργά μέλη, όταν πριν από 3 χρόνια τα μέλη δεν ξεπερνούσαν ήταν περί τις 30.000.

Στην Ημαθία, πάνω από 700 νέα μέλη γράφτηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία, ενώ οι ψηφοφόροι στο νομό ξεπέρασαν τους 1.000. 

Σε δήλωσή του λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που πήρε μία ώρα παράταση, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, μεταξύ άλλων:

Με 172.000 μέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι από σήμερα το μεγαλύτερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας
Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους για τη σημερινή γιορτή της Δημοκρατίας. 

Σήμερα κάναμε ένα μεγάλο, ένα σπουδαίο, ένα αποφασιστικό βήμα για να ξαναφέρουμε την ελπίδα πίσω στον τόπο μας.

Με την ένταξη πάνω από 110.000 νέων μελών στις γραμμές μας, με 172.000 συνολικά εγγεγραμμένα μέλη στις οργανώσεις του κόμματος και της νεολαίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία είναι πλέον ένα άλλο κόμμα. 

Ένα κόμμα πιο μαζικό, λαϊκό, νεανικό, σύγχρονο και ριζοσπαστικό. 
Μα πάνω από όλα, ένα κόμμα των μελών του.

Ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής παράταξης στον τόπο μας, που σήμερα άπλωσε τις ρίζες του σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη, σε κάθε γωνιά της υπαίθρου, σε κάθε κοινωνική ομάδα. 

Γίναμε σήμερα το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στη χώρα μας και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία. Μετατρέπει την ελπίδα σε ισχυρή δύναμη αλλαγής.

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλες και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη διαδικασία. Πάνω από όλα τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες, παλιά και νέα μέλη μας που προσήλθαν στις κάλπες και έστειλαν πίσω τον λογαριασμό αλλά και με τίμησαν, προσωπικά με την εμπιστοσύνη τους. Αισθάνομαι βαριά αυτή την ευθύνη.

Και θέλω να υπενθυμίσω: Ο ΣΥΡΙΖΑ των 30.000 μελών, τότε, κέρδισε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ των 172.000 μελών σήμερα είναι βέβαιο ότι θα είναι πρώτο κόμμα και με διαφορά στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αποφασίσει να στήσει κάλπες ο κ. Μητσοτάκης.

Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα και τη δικαιοσύνη στην πατρίδα μας.

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο