Νέα παρέμβαση Τόλκα για τον κάθετο άξονα στην Εγνατία: Η Περιφέρεια πετάει το μπαλάκι στην Κυβέρνηση. Η Κυβέρνηση τί λέει;


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Άγγελο Τόλκα: Μετά την ανοιχτή επιστολή προς τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα και μετά την κατάθεση ερώτησης στο περιφερειακό συμβούλιο για την τύχη του κάθετου άξονα στην Εγνατία, ο Βουλευτής Ημαθίας επανέρχεται με νέα παρέμβασή του προς το Υπουργείο Υποδομών και τον Υπουργό κ.Καραμανλή. 

Μέσα από την απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη κ.Μπίλια ουσιαστικά η Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας δεν δεσμεύεται σε τίποτα για το μέλλον αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου και παραπέμπει οποιαδήποτε εξέλιξη στο 2030 και μετά. Επιπλέον, η Περιφέρεια επικαλείται ότι είναι σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία για το πώς μπορεί να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί ο δρόμος. 

Σε συνέχεια λοιπόν της παραπάνω απάντησης, ο Άγγελος Τόλκας, με τρίτη παρέμβασή του, επανέρχεται αυτή τη φορά με ερώτησή του στον Υπουργό Υποδομών και τον ρωτάει εάν πραγματικά υπάρχει κάποια συνεργασία μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου για το συγκεκριμένο έργο, εάν υπάρχει η οποιαδήποτε εγγραφή σε σχετικό προϋπολογισμό και εάν το Υπουργείο προτίθεται να αναλάβει την επίσπευση και την ολοκλήρωση του κάθετου άξονα που θα διαπερνά την Ημαθία.

Για μια ακόμα φορά ουσιαστικά ο Άγγελος Τόλκας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την ολοκλήρωση του πολύπαθου αυτού, αλλά εξαιρετικά σημαντικού, έργου για το οποίο διατυπώνει σοβαρές επιφυλάξεις εάν πρόκειται να ολοκληρωθεί. 

Για όλα τα παραπάνω κατέθεσε ερώτηση μαζί με τον υπεύθυνο Υποδομών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Βουλευτή Γιαννούλη Χρήστο στη Βουλή στις 24-5-2022, τονίζοντας ότι όλοι πια πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 

Με την κατάθεση της ερώτησης ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε: «Δεν μπορεί ένα σημαντικό έργο να γίνεται σήμερα, μετά από τόσα χρόνια, μπαλάκι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους. Αυτή τη στιγμή είμαστε στη χειρότερη κατάσταση και το έργο πραγματικά απειλείται καθώς έχει περάσει πολύ μεγάλο διάστημα, τρία χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και υπερδεκαετία Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ, χωρίς να έχουμε καμία εξέλιξη στο θέμα του δρόμου. Ο καθένας πλέον μπροστά στις ευθύνες του».
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο