Πέθανε ο "θρυλικός" Κώστας Γκουσγκούνης


Πέθανε σε ηλικία 92 ετών ο διάσημος Έλληνας ηθοποιός και φωτογράφος, γνωστός κυρίως για τις cult ταινίες με ερωτικό και πορνογραφικό περιεχόμενο, Κώστας Γκουσγκούνης.

Ο Κώστας Γκουσγκούνης έφυγε από τη ζωή την Παρασκευή (06/05/2022) στο Θριάσειο νοσοκομείο έπειτα από ανακοπή καρδιάς, ενώ σήμερα Δευτέρα (09/05/2022) τελέστηκε η κηδεία του στην Αρτέμιδα.

Ο... θρυλικός Κώστας Γκουσγκούνης πρωταγωνίστησε σε πολλές ταινίες ερωτικού και πορνογραφικού περιεχομένου μεταξύ 1965 και 1984. Έμαθε την τέχνη της φωτογραφίας στη Λάρισα κοντά στον πατέρα του Μίμη Γκουσγκούνη και στη συνέχεια πήγε στην Αθήνα, όπου αργότερα άνοιξε φωτογραφείο στο Χολαργό. Εκεί έγινε γνωστός όχι μόνο για τις συμμετοχές του σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, αλλά και για τις ατάκες του σε αυτές. Χαρακτηριστικό του γνώρισμα, το ότι είχε πάντα ξυρισμένο το κεφάλι του.

Αρχικά έπαιξε σε κάποιες ταινίες σε ρόλο κομπάρσου, ή με λίγες ατάκες, από το 1952 έως το 1958 (Η Αγνή του λιμανιού, Η θεία από το Σικάγο, Ο λεφτάς, Μια ζωή την έχουμε) και στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αρκετές ερωτικές αλλά και αστυνομικές ταινίες από το 1965 μέχρι το 1984 με γνωστότερες τις: Ήταν Άξιος, Ηδονοβλεψίας, Σεξ...13 Μποφώρ κτλ. Έχει επίσης παίξει σε θεατρικό έργο, αλλά και στην τηλεόραση, όπως στο Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται στην ΕΡΤ (1975). Λόγω της φήμης του, το 2010, σε ηλικία 79 ετών, έγινε ξανά πρωταγωνιστής σε ερωτική ταινία.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο