Στ. Διαμάντης: Ελάτε στην ΔΕΥΑΒ για τα χρέη σας, δεν βάζουμε "το μαχαίρι στο λαιμό" σε κανέναν αρκεί να υπάρχει ρύθμιση


Έκκληση προς τους δημότες να μεταβούν στην ΔΕΥΑΒ και να ρυθμίσουν τα χρέη τους, χωρίς να διστάζουν, έκανε ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Στέργιος Διαμάντης, μιλώντας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας το απόγευμα της Δευτέρας (16/5/2022).

Όπως είπε ο κ. Διαμάντης, "κανείς δεν βάζει το μαχαίρι στον λαιμό των πολιτών", ξεκαθαρίζοντας πως η ΔΕΥΑΒ είναι πρόθυμη να ρυθμίσει ανά πάσα ώρα τα χρέη των καταναλωτών και εφόσον υπάρχει ρύθμιση δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος διακοπής νερού. Τα ανείσπρακτα χρέη των λογαριασμών συνεχώς ανεβαίνουν λόγω της κρίσης και αυτό δεν μπορεί να καλυφθεί από άλλους πόρους, καθώς δεν υπάρχει καμία άλλη ενίσχυση προς την ΔΕΥΑΒ. 

Παράλληλα, ο Στέργιος Διαμάντης ξεκαθάρισε πως η ΔΕΥΑΒ δεν θέλει να προβεί σε αυξήσεις των λογαριασμών, αλλά αυτό προϋποθέτει ότι θα έχει τα απαιτούμενα έσοδα για να καλύπτει τις πάγιες υποχρεώσεις της για ρεύμα κ.α. Μάλιστα, ανέφερε παραδείγματα σε περιοχές της Ελλάδας που ολόκληροι οικισμοί έμειναν χωρίς νερό επειδή κόψανε το ρεύμα σε αντλιοστάσια των εκεί ΔΕΥΑ, λόγω απλήρωτων λογαριασμών. 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ σημείωσε πως πρέπει όσοι ασχολούνται με τα κοινά ή έχουν δημόσιο λόγο να δίνουν πρώτοι το καλό παράδειγμα και είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους ή να δείχνουν ενδιαφέρον για να τις ρυθμίσουν, ώστε να μπορεί από την πλευρά της η Επιχείρηση να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της και να μπορέσει να βοηθήσει όσους το χρειάζονται. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο