Στην Παναγία Σουμελά οι επίσημες εκδηλώσεις της Π.Ε. Ημαθίας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου


Στην Παναγία Σουμελά, στο Βέρμιο, τελέστηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις Π.Ε. Ημαθίας για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, το πρωί της Κυριακής 22 Μαΐου 2022.

Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και στη συνέχεια το μνημόσυνο για τους νεκρούς της Γενοκτονίας, παρουσία τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων Ποντιακών Σωματείων και Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθους προσκυνητών.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, ενώ οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τρισάγιο και καταθέσεις στεφάνων στο μνημείο του Αλεξάνδρου Υψηλάντη, πλησίον του Ναού.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Οικονομικών και βουλευτής Ημαθίας Απόστολος Βεσυρόπουλος, την Βουλή ο βουλευτής Ημαθίας Τάσος Μπαρζώκας, ενώ παρέστησαν επίσης ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, οι Δήμαρχοι Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας και Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, ο διοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού υποστράτηγος Πάρις Καπραβέλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Βέροιας αντιπύραρχος Χρήστος Θεοδωρίδης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι Σωματείων και Συλλόγων κ.α.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο