Τόλκας: "Για τον κάθετο στην Εγνατία οδικό άξονα της Ημαθίας. Ξανά και ξανά…"


Δ.Τ. από τον Βουλευτή Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Άγγελο Τόλκα: Στις 17/2/2022 ο Περιφερειάρχης κος Τζιτζικώστας επισκέφτηκε την Ημαθία και δεν είπε λέξη για τον κάθετο άξονα που θα δώσει πνοή σε όλην την Ημαθία.

Στις 18/2/2022 με σχετική μου ανακοίνωση χαρακτήρισα το έργο ως τον δρόμο της ντροπής για τον οποίον από τα τέλη του 2021 περιμέναμε σχετική μελέτη για το κομμάτι Εγνατία – Πατρίδα.


Στις 14/4/2022 καταθέσαμε μαζί με τον Χρήστο Γιαννούλη και μέσω της περιφερειακής παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» ερώτηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με θέμα «Καθυστέρηση ολοκλήρωσης δρόμου Εγνατίας – Πατρίδας - Σκύδρας».

Στις 4/5/2022 οι απαντήσεις του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη υποδομών γεννούν πολλά ερωτηματικά και αμφιβολίες για την πορεία και ολοκλήρωση του έργου.  

Μας αναφέρει λοιπόν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών:
  • Για το Τμήμα Νάουσα – Σκύδρα χρειάζεται τροποποίηση μελέτης, χρήματα και έχει αόρατο χρόνο ολοκλήρωσης όπως φαίνεται.
  • Για το Τμήμα Πατρίδα – Εγνατία, το οποίο θα κουμπώνει στο ύψος της Μέσης, τελικά δεν παραδόθηκε μελέτη τέλος του 2021 όπως περιμέναμε αλλά πάμε στα μέσα (δηλαδή Ιούνιο) του 2022.  
  • Για την ολοκλήρωση του έργου προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί, με πολλές προϋποθέσεις και αστερίσκους, το 2030 !!! 

Ο δρόμος της Ημαθίας καταλήγει να γίνει το ανέκδοτο της Κεντρικής Μακεδονίας. Η περιφέρεια ως αρμόδια έχει αποτύχει πλήρως όχι απλά να παραδώσει ένα έργο. Αλλά και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα, την οικονομία, την ασφάλεια, την αξιοπρέπεια όλων των Ημαθιωτών. Και τώρα ρίχνει το μπαλάκι στα συναρμόδια Υπουργεία.

Εμείς είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα. Όλα αυτά που μας τα παρουσιάζουν ως δύσκολα ή ακατόρθωτα. Το καταφέραμε και στο παρελθόν. Και οι πρωτοβουλίες μας συνεχίζονται για να δούμε επιτέλους φως και στην επαρχία μας. Όσο δεν θα προχωρούνε τόσο θα τους ενοχλούμε, ξανά και ξανά.  

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο