Εκδήλωση της Φρ. Καρασαρλίδου για την "θέση της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα"


ΔΤ: Την Κυριακή 5/6 η πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κα Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε στο "Κιόσκι" (Νάουσα), ανοικτή εκδήλωση με θέμα "Η θέση της γυναίκας στην Ελλάδα του σήμερα".

Συζητήθηκαν οι εμπειρίες, οι διακρίσεις, τα τραύματα που μπορεί να φέρει η γυναικεία ταυτότητα στις μέρες μας, τόσο στο πεδίο της προσωπικής ζωής, όσο και στους κοινωνικούς της ρόλους. Η κα Καρασαρλίδου στην τοποθέτησή της αναφέρθηκε στην πατριαρχία, ως ρίζα της ανισότητας. Στον σεξισμό, που δεν αποτελεί εξαίρεση, αλλά καθημερινότητα. 

Στις διαφορετικές ταχύτητες στον επαγγελματικό τομέα. Στις γυναικοκτονίες, την έμφυλη βία, την κουλτούρα βιασμού. Στα στερεότυπα που δημιουργούν ενοχές και μοτίβα καταπίεσης. Μίλησε για τον εκπαιδευτικό ρόλο που μπορεί να έχει η νομοθεσία, για την ενδυνάμωση της παιδείας και του κοινωνικού κράτους με κατάλληλες δομές. Ανέλυσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ισότιμη συμμετοχή σε όλα τα κομματικά όργανα και στη λήψη αποφάσεων.

Στην πολύ χρήσιμη συζήτηση που ακολούθησε εκφράστηκαν απόψεις, βιώματα και ιδέες. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού πέραν της μεγάλης συμμετοχής, ενώσαμε τις φωνές μας απέναντι στην πατριαρχία, τον σεξισμό, την έμφυλη βία.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο