Ερώτηση Τόλκα για Ημαθία: "Στέγη για όλους - Κίνητρα για αυτόνομη κατοικία των νέων"


Δ.Τ. από το Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Ημαθίας Άγγελο Τόλκα: Το μεγάλο και οξυνόμενο πρόβλημα της αστεγίας στην Ημαθία φέρνει, για πρώτη φορά, στη Βουλή ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας. Αφορά πάνω από 350 άτομα στην Ημαθία τα οποία δεν διαθέτουν καθόλου στέγη ή βρίσκονται σε ακατάλληλη και επισφαλή στέγη.

Τα παραπάνω στοιχεία συλλέχθηκαν κατά τις επισκέψεις του Βουλευτή στις δομές πρόνοιας των τριών δήμων της Ημαθίας, με αφορμή και πρόσφατη έρευνα της ομάδας H.A.R.T.A. στη Νάουσα.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο Άγγελος Τόλκας προς τον αρμόδιο Υπουργό, κατηγορεί την Κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει την Ημαθία, ότι ενώ διαθέτει σχετικούς πόρους δεν σχεδίασε να δώσει λύσεις στο πρόβλημα ούτε κατάφερε να στηρίξει τους ευάλωτους συμπολίτες έως σήμερα. 

Μάλιστα στο Ταμείο Ανάκαμψης η κυβέρνηση έχει περιλάβει μόνο την ανακαίνιση μόλις 100 διαμερισμάτων από τα οποία θα επωφεληθούν 250 δικαιούχοι και αυτοί όχι στην περιφέρεια αλλά κυρίως στην Αθήνα.

Επιπλέον, στην ίδια ερώτηση αναφέρεται και στην αδυναμία των νέων ανθρώπων να φύγουν από το πατρικό τους και να αποκτήσουν ατομική στέγη. 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία προτείνει και ρωτάει την κυβέρνηση εάν:
- θα αυξήσει το ποσό της επένδυσης για το δικαίωμα στη στέγη ώστε να περιλαμβάνει και την ελληνική επαρχία.
- σχεδιάζει να λάβει πρόσθετα μέτρα προκειμένου οι Έλληνες πολίτες να έχουν πρόσβαση σε προσιτή οικονομικά στέγη
- προτίθεται να λάβει ειδικά μέτρα για τους νέους ώστε να αποκτήσουν τη δική τους αυτονομία
- σχεδιάζει να παράσχει κίνητρα σε ιδιοκτήτες κενών ανεκμετάλλευτων κατοικιών ώστε να τις αξιοποιήσουν μισθώνοντάς τις και να βοηθηθούν όσοι έχουν στεγαστική ανάγκη σε συνδυασμό με πολιτικές αποκέντρωσης
- έχει καταγράψει τον ακριβή αριθμό των αστέγων στην Ημαθία ούτως ώστε στοχευμένα και ουσιαστικά οι αρμόδιες υπηρεσίες να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

Με την κατάθεση της ερώτησης ο Άγγελος Τόλκας δήλωσε: «Η Ημαθία έχει προβλήματα επιβίωσης πια. Η κυβέρνηση την έχει εγκαταλείψει και ο Πρωθυπουργός έχει δώσει το σύνθημα στους κυβερνητικούς Βουλευτές να ετοιμάζονται για εκλογές. Μόνο που τους βρίσκουμε στις φωτογραφίες και όχι στα πραγματικά προβλήματα. Να δηλώνουν συμπαράσταση ή και δήθεν να ακούνε προβλήματα. Αλλά δεν βλέπουμε να φέρνουν καμία λύση. Κι έτσι η Ημαθία οδηγείται στην εγκατάλειψη. 
Απαιτείται πολιτική αλλαγή για να μπορέσουμε να διασώσουμε όσα σώζονται στις πόλεις μας και να υπερασπιστούμε την μεγάλη πλειοψηφία Ημαθιωτών. Σε συνεργασία με τους ανθρώπους των υπηρεσιών αλληλεγγύης που χωρίς την στήριξη της πολιτείας αλλά με την υπερπροσπάθειά τους κρατούν ακόμη ισχυρό τον δείκτη αλληλεγγύης.» 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο