Ερώτηση Άγγελου Τόλκα στη Βουλή προς τον Υπουργό Εργασίας: Δώστε στους συνταξιούχους τα χρήματα που δικαιούνται μέσω των οργανώσεών τους


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας Άγγελο Τόλκα: Ο Βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας και ακόμη 33 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μετά από σχετικές συναντήσεις με σωματεία και διοικήσεις συνταξιούχων του ιδιωτικού αλλά και δημόσιου τομέα τόσο στη Βέροια όσο και τη Νάουσα κατέθεσαν Κοινοβουλευτική Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας για τις εισφορές υπέρ των οργανώσεων συνταξιούχων. 

Η Κυβέρνηση συνεχίζει την επίθεση σε εργασιακά αλλά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα οδηγώντας σε ακόμη χειρότερη οικονομική θέση όλους τους συνταξιούχους και ειδικά όσους έχουν χαμηλότερες συντάξεις, περιορισμένες δυνατότητες και έχουν στηρίξει μέσα από την εργασία τους τα δικαιώματα που τους παρέχουν οι αντίστοιχες οργανώσεις τους. 

Με σχετικό Νόμο από το 2016 παρακρατούνται 0,20 ευρώ μηνιαίως από κάθε συνταξιούχο προκειμένου αυτά τα χρήματα να αποδίδονται στις οργανώσεις τους για τα λειτουργικά έξοδα και την εν γένει δραστηριότητα που αναπτύσσουν. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια δεν έχουν αποδοθεί στις οργανώσεις τους τα χρήματα που αυτές δικαιούνται. Οι συνταξιοδοτικές οργανώσεις αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα από το κύμα ακρίβειας λειτουργικά τους έξοδα όπως και στη μισθοδοσία των υπαλλήλων που απασχολούν αλλά και σε επιπλέον παροχές προς τους ασφαλισμένους τους.

Ο Άγγελος Τόλκας ζητά από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων να αιτιολογήσει την μη απόδοση αυτών των χρημάτων στις οργανώσεις των συνταξιούχων και να δεσμευτεί για την άμεση απόδοση των οφειλόμενων ποσών ώστε να αποπληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη των συνταξιοδοτικών οργανώσεων. 

Τέλος, ερωτά τον Υπουργό εάν αυτά τα χρήματα, που κρατούνται κάθε μήνα από τους συνταξιούχους, αξιοποιούνται για άλλους σκοπούς ή παραμένουν διαθέσιμα και μπορούν να αποδοθούν άμεσα.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο