ex-Αιρετικά: Σφίγγουν τα... ζωνάρια στο Δ. Βέροιας


(Από την στήλη "ex-Αιρετικά" της ψηφιακής εφημερίδας "InVeria")
  • Στο Δ. Βέροιας, τα πράγματα αρχίζουν να σφίγγουν, μαζί και τα… ζωνάρια.
  • Οι άλλοτε ανέμελες μέρες που περνούσαν ορισμένοι απέκτησαν… νεφέλες. Λίγο που επέρχεται ο κορεσμός, λίγο που οι μάσκες πέφτουν, λίγο που τα χούγια δεν συγκρατούνται πια, τα μικρότερα και μεγαλύτερα θέματα απασχολούν το βορειοανατολικό γραφείο του πρώτου ορόφου του Δημαρχιακού Μεγάρου. Θα έπρεπε δηλαδή να το απασχολεί, δεν ξέρω αν όντως το απασχολεί ή απλά αφήνονται τα θέματα στην τύχη τους…
  • Πάντως, θα το πω γιατί το καλό και το κακό πρέπει να λέγεται, μπορεί να μην συνηθίζω να κυκλοφορώ πολύ πρωί στους δρόμους της Βέροιας, τις δύο τελευταίες φορές που βγήκα σε γειτονιές εκτός κέντρου συνάντησα τον αντιδήμαρχο Βασίλη Παπαδόπουλο μαζί με συνεργεία της αντιδημαρχίας του…
  • Μία στην γειτονιά πίσω από το δημοτικό στάδιο και μία στην πλ. Καπετανίδη, δηλαδή σε εκ διαμέτρου αντίθετες περιοχές. Φαντάζομαι δεν έχει τρόπο να ξέρει που βρίσκομαι, ούτε εγώ τον έχω, οπότε ή βγαίνει σπάνια στην… γύρα και ήταν… καρμικό να τον βρίσκω συνέχεια στις γειτονιές ή γυρίζει παντού, οπότε στατιστικά είναι το πιο πιθανό να τον συναντήσει κανείς…
  • Η τελευταία συνάντηση, στην πλ. Καπετανίδη, ήταν για τις παιδικές χαρές, οι οποίες έκλεισαν με κυβερνητική εντολή, μετά από ατυχήματα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Παρά τους ελέγχους που γίνονται, οι παιδικές χαρές ελέγχονται ξανά και ξανά και σταδιακά αρχίσουν να ανοίγουν.
  • Στον αντίποδα των… καλών λόγων, στα θέματα του παρόντος φύλλου υπάρχει και η κριτική, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε!
  • Και αφού μιλάμε για «αντίποδα», ας δούμε τι γίνεται στο… αντίπαλο στρατόπεδο του Δημάρχου, στην παράταξη του Παύλου Παυλίδη… Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός των επομένων ημερών ο κ. Παυλίδης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και, όπως διαρρέεται, θα έχει σημαντικά πράγματα να πει. Για να δούμε!
  • Σχετικά με τις κινήσεις του Παυλίδη για τους επόμενους μήνες, μαθαίνουμε ότι το καλοκαίρι θα είναι σχετικά «ήσυχο», καθώς περίοδος – ορόσημο θεωρείται το Φθινόπωρο, ειδικά αν προκηρυχθούν και εκλογές!
  • Η περίοδος δεν είναι τυχαία. Καταρχάς, θα είναι ένας χρόνος ακριβώς μέχρι τις δημοτικές εκλογές, τον Οκτώβριο του 2023.
  • Από εκεί και πέρα, τον Σεπτέμβριο συμπληρώνονται 8 χρόνια ακριβώς από το τότε που ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης εκλέχθηκε στην θέση του. Απλά θα απομένει ένας χρόνος ακόμα, διότι η θητεία 2014 – 2019 ήταν πενταετής, ενώ η παρούσα (όπως και οι προηγούμενες) ήταν 4ετείς.
  • Συνεπώς, αν δεν είχε αλλάξει το σύστημα την προηγούμενη περίοδο, θα είχαμε τον φετινό Οκτώβριο εκλογές και θα έπρεπε να απολογηθεί για το έργο της η Δημοτική Αρχή των δύο 4ετιών…
  • Επιπλέον, επειδή είναι η δεύτερη φορά που ο Παύλος Παυλίδης διεκδικεί την Δημαρχία, όλοι πιστεύουν ότι θα τα παίξει… όλα για όλα και για αυτό χρειάζεται ο χρόνος για να «χτιστεί» μια παράταξη ετοιμοπόλεμη.
  • Ένα άλλο πολύ σημαντικό στοιχείο είναι οι Εθνικές Εκλογές. Ως γνωστόν, ο Παύλος Παυλίδης διεκδικεί ευθέως στήριξη και από τη ΝΔ, όχι αποκλειστικό χρίσμα, αλλά ανοιχτή στήριξη. Μια τέτοια στήριξη όμως δεν μπορεί να δοθεί σε προεκλογική περίοδο εθνικών εκλογών, ειδικά αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι…
  • Άρα, με το καλό να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές και στη συνέχεια θα μπορέσουν να «ανοίξουν τα χαρτιά» τους και για την τοπική αυτοδιοίκηση, τόσο τα τοπικά στελέχη της ΝΔ, όπως και – ενδεχομένως – το κόμμα κεντρικά.
  • Για την ιστορία, οι δύο παρατάξεις που «φλέρταραν» με τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους, της Γεωργίας Μπατσαρά και του Παύλου Παυλίδη, έλαβαν αθροιστικά την πρώτη Κυριακή πάνω από 36%... 
  • Συνεπώς, αν δεν υπάρχει διχασμός του εκλογικού σώματος, οι επόμενες εκλογές θα είναι πολύ διαφορετικές από το 2019, που τα πράγματα ήταν πιο… ξεκάθαρα.
  • Καλοκαίρι με μπανάκια και φουλ πανηγύρια στα χωριά, τώρα που θα επιτρέπονται και από Σεπτέμβριο σηκώνουν όλοι… μανίκια για την αυτοδιοικητική μάχη!

(Δημοσιεύθηκε στην στήλη "ex-Αιρετικά" της ψηφιακής εφημερίδας "InVeria", φύλλο Κυριακής 5 Ιουνίου 2022)
     
    Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

    Δημοσίευση σχολίου

    0 Σχόλια

    Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
    Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
    επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο