Γιούκι : Η λευκή δράκαινα - Εργαστήριο για παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας


Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας προσκαλεί παιδιά ηλικίας 8-12 ετών
σε ένα εργαστήριο γνωριμίας με τη Γιούκι, τη μικρή δράκαινα και ηρωίδα
του βιβλίου της Άννας Μπαντή.
Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022, 11.00 – 12.30 το πρωί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων
της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.
Με ελεύθερη συμμετοχή. 

Λίγα λόγια για το βιβλίο:
Τρεις λιμνοθάλασσες και πέντε κορυφές από ‘δω, γεννήθηκε η Γιούκι, αφηγείται το Μεγάλο Κόλπο παρέα με το Μικρό. Ήταν κατάλευκη, σαν το απάτητο χιόνι. Μέχρι που εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης χρειάστηκε να αποχωριστεί τους γονείς της και τότε κάτι παράξενο άρχισε να συμβαίνει. Με το πρώτο ανεπιθύμητο άγγιγμα, ένα σκούρο σημάδι εμφανίστηκε στο σώμα της. Κι έτσι ξαφνικά δεν ήταν πια κατάλευκη. Αιχμάλωτη τώρα του Φιλάργυρου, τριγυρίζοντας παρέα με το μπουλούκι του, γνώρισε πόλεις και χωριά, ανθρώπους φιλικούς αλλά και άλλους εχθρικούς. Ανάμεσα σ’ αυτούς ο Για, ο γιος του Φιλάργυρου και η Μόρι, μια παράξενη κήρυκας της ελευθερίας, που έμελλε να γίνουν συνοδοιπόροι στο ταξίδι που της έμαθε τη σκληρότητα της εκμετάλλευσης αλλά και την τρυφερότητα της φιλίας. Και όλα αυτά «γράφονταν» πάνω στο σώμα της Γιούκι με ανεξίτηλα σημάδια, σχήματα και χρώματα, με το καθένα να διηγείται κι από ένα κομμάτι της ιστορίας της.

Ένα παραμύθι που έρχεται να μας θυμίσει ότι το σώμα έχει μνήμη, αποθηκεύει συναισθήματα και προτιμάει να αγγίζεται, αφού πρώτα συναινέσει.

Η Άννα Μπαντή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στη Βέροια. Όταν ήταν μικρή, έτρωγε όλο το φαγητό της μόνο όταν άκουγε παραμύθι από τον μπαμπά. Μεγαλώνοντας, όταν ήθελε να ξεκουραστεί από τα διαβάσματα του σχολείου, έπιανε ένα από τα βιβλία που είχε δανειστεί από τη βιβλιοθήκη της Βέροιας. Η μαμά της αναρωτιόταν: «Τι διάλειμμα είναι αυτό, που αφήνεις το ένα βιβλίο και πιάνεις το άλλο;» Πριν από έναν χρόνο, η οικογένειά της αποφάσισε να αφήσει το σπίτι όπου είχε μεγαλώσει και η Άννα βρέθηκε να μαζεύει τα πράγματα που είχαν μείνει στο παιδικό της δωμάτιο. Έπεσε τότε πάνω σε ένα λεύκωμα της πέμπτης δημοτικού. Στην ερώτηση «Τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις;» η απάντηση ήταν «Συγγραφέας και δασκάλα». Δασκάλα είχε ήδη γίνει. Τώρα της έμενε να γίνει συγγραφέας. 

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΒΕΡΟΙΑΣ, Έλλης 8, 59132 Βέροια.
Τηλ. 2331024494, http://www.libver.gr

(Δελτίο Τύπου)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο