«ΚΗ’ Παύλεια»: Εγκαινιάστηκε η εικαστική έκθεση με τίτλο: «ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ: Πορεία προς την ελευθερία» στη Βέροια


Την Τρίτη 7 Ιουνίου το βράδυ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των ΚΗ´ Παυλείων, πραγματοποιήθηκαν στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών στη Βέροια τα εγκαίνια της ομαδικής εικαστικής έκθεσης της Αγιορειτικής Εστίας με τίτλο: «ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΕΣ: Πορεία προς την ελευθερία».

Στην αρχή απηύθυναν χαιρετισμό ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο Διευθυντής του φορέα «Εκκοκκιστήριο Ιδεών» κ. Ιωάννης Ναζλίδης και ο Διευθυντής της Αγιορειτικής Εστίας κ. Αναστάσιος Ντούρος.

Ακολούθησε ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής του Τιμίου Προδρόμου Σκήτεως Βεροίας Αρχιμ. Πορφύριο Μπατσαρά με θέμα: «Μύρο Νεομαρτύρων».

Στην έκθεση παρουσιάζονται σύγχρονα έργαδιαφόρων τεχνοτροπιών, όπως ακουαρέλες, αυγοτέμπερες, χαρακτικά, ψηφιακή ζωγραφική κ.α. με Αγίους Νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων απένειμε τα αναμνηστικά των «ΚΗ´ Παυλείων» στους συντελεστές της εκδήλωσης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου με ώρες λειτουργίας 10.00 με 13.00  και 18.30 με 21.30.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο