«ΚΗ’ Παύλεια»: «Με τα μάτια του Μικρασιάτη δημιουργού» - Αφηγηματική και μουσικοχορευτική παράσταση


Τη Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 το βράδυ. στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο στη Βέροια, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ΚΗ’ Παυλείων, η αφηγηματική και μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Με τα μάτια του Μικρασιάτη δημιουργού», σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας, ο οποίος φέτος συμμετέχει ενεργά στα «ΚΗ´ Παύλεια» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 ετών από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στην αρχή ο Αρχιμ. Σωσίπατρος Πιτούλιας, Αρχιερατικός Επίτροπος περιχώρων Βεροίας προλόγισε την εκδήλωση και κάλεσε τον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα και την πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας κ. Αναστασία Παυλίδου, να απευθύνουν χαιρετισμό.

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα μουσικό και χορευτικό ταξίδι στην ιστορία του Μικρασιατικού Πολιτισμού από την περίοδο της άνθησης του μέχρι και τις δύσκολες ημέρες του ξεριζωμού και της εγκατάστασης στη μητέρα Ελλάδα. Μέσα από τις αφηγήσεις των κλασικών Μικρασιατών λογοτεχνών φωτίστηκαν ιστορικές στιγμές, πρόσωπα και γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία, καθώς και προσωπικά βιώματα και οικογενειακές ιστορίες των προσφύγων.

Την χορωδία διηύθυνε ο πρωτοψάλτης Ιορδάνης Κουτσιμανής

Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, απένειμε τα αναμνηστικά των «ΚΗ´ Παυλείων» στους συντελεστές της εκδήλωσης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του για τη συμμετοχή τους. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο