Ο Τάσος Θώμογλου νέος υπεύθυνος επικοινωνίας, προγραμματισμού και δράσεων του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας με απόφαση του Δ.Σ.


Μετά την ανάληψη της Κατερίνας Γρηγοριάδου, συνεργάτιδας μέχρι τότε του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας, των καθηκόντων της Γενικής Διευθύντριας της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας, την θέση της κατέλαβε, με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ, ο Τάσος Θώμογλου

Τα μέλη του Δ.Σ. του ΔΗΠΕΘΕ που υπερψήφισαν είναι οι  Πυρινός Δημήτριος - πρόεδρος, Ρίζος Κώστας, Παπαϊωάννου Μαρία, Ανανιάδου Αλεξάνδρα, Δουλγέρογλου Γιώργος. Απόντα μέλη από τη συνεδρίαση ήταν ο Ακριβόπουλος Λεωνίδας και ο Καρολίδης Διονύσιος.

Το ποσό που θα παίρνει ο κ. Θώμογλου, ως εξωτερικός συνεργάτης, είναι 21.000 € μεικτά τον χρόνο (καταβλητέο σε δώδεκα ισόποσες δόσεις) με την έκδοση και προσκόμιση νόμιμων δικαιολογητικών. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται Φ.Π.Α 24%, Φ.Ε. 20%, ενώ οι ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν τον ίδιο.

Δηλαδή, το μήνα είναι 1750 ευρώ μεικτά, από τα οποία το 24% είναι το ΦΠΑ που κόβεται στο Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών (ένας τακτικός υπάλληλος δεν θα το κατέβαλε), το 20% είναι η παρακράτηση φόρου για όσους αμείβονται με "μπλοκάκι", ενώ πάνω από 220 ευρώ (αναλόγως της ασφαλιστικής κατηγορίας) είναι για την ασφάλιση του εξωτερικού συνεργάτη.  Στην ουσία, καθαρό ποσό σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς είναι περί τα 900 με 950 ευρώ. 

Τα προαναφερθέντα στοιχεία έχουν αναρτηθεί στο Διαύγεια εδώ και εδώ. Στα σχετικά έγγραφα αναφέρονται και ατομικά βιογραφικά στοιχεία του κ. Θώμογλου (σπουδές, σχετική εμπειρία κλπ), καθώς και τα καθήκοντα που ανέλαβε.

Σχετικά με το βιογραφικό του Τάσου Θώμογλου στην απόφαση της απευθείας ανάθεσης αναφέρεται:

Ο κ. Αναστάσιος Θώμογλου έχει σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ), είναι πιστοποιημένος επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας κατά ISO-9001:2008 από την TUV Hellas, καθώς και πιστοποιημένος Graphic designer και σχεδιαστής ιστοσελίδων. Έχει συν-ιδρύσει και διευθύνει τα πολιτιστικά μέσα arive.gr (ηλεκτρονική και έντυπη έκδοση – Βέροια) και το rejected.gr (ηλεκτρονική μορφή – Θεσσαλονίκη), στα οποία εκτέλεσε χρέη ανάπτυξης, αρχισυνταξίας και καλλιτεχνικής επιμέλειας. Έχει εμπειρία στο χώρο του θεάτρου, καθώς είναι συνεργάτης στο Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδος για έξι συναπτά έτη (Τμήμα Εκδόσεων και Δημοσίων Σχέσεων), έχει συνεργαστεί και σε πλήθος ιδιωτικών παραγωγών
στο κομμάτι της διεύθυνσης δημιουργικού και υλοποίησης της οπτικής προβολής, αλλά και με το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Συνεργάζεται επίσης με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας εδώ και δέκα χρόνια ως φωτογράφος και υπεύθυνος οπτικής προβολής σε κάποιες παραγωγές, ενώ είναι ο εμπνευστής και ο υπεύθυνος του εργαστηρίου Φωτογραφίας Θεάτρου στα τμήματα υποδομής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, που είναι και το μοναδικό αντίστοιχο εργαστήριο στην Ελλάδα. Παράλληλα έχει πλέον και τις σχετικές επαφές για να ανταποκριθεί στα καθήκοντα της θέσης.

Σχετικά με τα καθήκοντα που προβλέπονται στην σύμβαση (όπως αναφέρεται στο Συμφωνητικό):

Διαχείριση, οργάνωση και προβολή των θεατρικών δράσεων και παραγωγών καθώς και την διαχείριση ανάπτυξη δημιουργικού, χωρίς να υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία της επιχείρησης και θα πρέπει να εργαστεί ούτως ώστε να ενισχυθούν τα θεατρικά δρώμενα στην πόλη της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της.

Ακόμη θα πρέπει να εργαστεί για την ενεργοποίηση του τοπικού δυναμικού στο χώρο του θεάτρου και να επιδιώξει την συνεργασία με το τοπικό αλλά και με το εκτός περιοχής καλλιτεχνικό δυναμικό. Επιπλέον θα πρέπει να αναπτύξει την συνεργασία με άλλα ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., Κρατικά Θέατρα και άλλους κρατικούς αλλά και ιδιωτικούς φορείς για την οργάνωση κοινών παραγωγών για την προώθηση, προβολή της θεατρικής παιδείας. Τέλος θα πρέπει να εργαστεί ακόμη για την ανάπτυξη πανελληνίων και διεθνών δραστηριοτήτων με αντικείμενο το θέατρο. Όλες οι ανωτέρω υπηρεσίες λόγω της φύσης τους, εντάσσονται στην παρ. 9.β του άρ. 2 του ν.4412/2016. Συνεργάζεται με τον καλλιτεχνικό διευθυντή, ακολουθεί και εκτελεί τις οδηγίες του στο πλαίσιο της ισχύουσας κάθε φορά προγραμματικής σύμβασης. Ακόμη είναι υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών του Δ.Σ.
Παρατίθενται τα σχετικά έγγραφα (απόφαση Δ.Σ. και Ιδιωτικό Συμφωνητικό):


 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο