Στον Δ. Αλεξάνδρειας παραχωρήθηκε το κτίριο της παλιάς ΔΟΥ - Προσδοκία για σχετική παραχώρηση και των παλιών δικαστηρίων της Βέροιας


Από τον Δ. Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκε ότι παραχωρείται στο Δήμο Αλεξάνδρειας και άνευ ανταλλάγματος η κυριότητα του δημόσιου ακινήτου (πρώην κτίριο Δ.Ο.Υ. Αλεξάνδρειας) μετά του οικοπέδου, του οικισμού Αλεξάνδρειας, για κοινωφελή σκοπό.

Η εν λόγω παραχώρηση αφορά το ακίνητο στο οποίο στεγαζόταν η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Αλεξάνδρειας, για το οποίο η Δημοτική Αρχή, δια του Δημάρχου της κ. Παναγιώτη Γκυρίνη, μετά από συντονισμένες ενέργειες με τον Υφυπουργό Οικονομικών και κατόπιν αιτήματός της προς το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, πέτυχε την παραχώρηση της κυριότητας του δημοσίου αυτού ακινήτου και μάλιστα άνευ ανταλλάγματος.

Ο Δήμαρχος Αλεξάνδρειας Παναγιώτης Γκυρίνης, μετά την έκδοση της απόφασης παραχώρησης από το αρμόδιο Υπουργείο, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και ευχαρίστησε θερμά τον Υφυπουργό Οικονομικών και Βουλευτή Ημαθίας κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ο οποίος συντέλεσε καθοριστικά στην αίσια έκβαση του αιτήματός μας, επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά την άριστη συνεργασία τους.

***

Μετά την παραπάνω - ιδιαίτερη θετική - εξέλιξη, επανέρχεται στο προσκήνιο για ακόμη μια φορά η ανάγκη αντίστοιχης παραχώρησης του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας στον τοπικό Δήμο. Όλοι ευελπιστούν να βρεθεί λύση, καθώς το διατηρητέο κτίριο της πλ. Ωρολογίου παραμένει ερειπωμένο, ασυντήρητο και αναξιοποίητο για χρόνια. 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο