Απολογισμός πρώτης εβδομάδας του “3ου Σχολείου Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη – 2500 χρόνια μετά”


ΔΤ από ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας: 

Απολογισμός πρώτης εβδομάδας του “3ου Σχολείου Σκηνοθεσίας στη Σχολή του Αριστοτέλη  – 2500 χρόνια μετά”

HAMLET
“…τίποτα από μένα δεν φαίνεται…”

Το 3ο Σχολείο Σκηνοθεσίας ολοκλήρωσε την πρώτη εβδομάδα μαθημάτων, με κύριους άξονες την αμφίδρομη επικοινωνία των καλλιτεχνών, την μετάβαση από τη θεωρία στην πράξη και την προετοιμασία της σωστής επικοινωνίας του κειμένου με το κοινό. 

Για τα μαθήματα της πρώτης εβδομάδας, μαθητές και καθηγητές συναντήθηκαν στον εμβληματικό χώρο του Αρχαίου Θεάτρου στη Μίεζα, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στη Νάουσα, στον Άγιο Νικόλαο, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Δήμου Βέροιας, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας και στο Φράγμα του Αλιάκμονα.

Εκπαιδευτική διαδικασία
Οι διδακτικές θεματικές περιελάμβαναν: γενικές αρχές σκηνοθεσίας και εισαγωγή στον Άμλετ, προτάσεις μεθόδου εργασίας και σκηνικές απόπειρες (Γιάννης Παρασκευόπουλος), σύνδεση του κλασικού κειμένου με το θέατρο της πραγματικότητας (Χάρης Πεχλιβανίδης), επικοινωνία του ηθοποιού με τον σκηνοθέτη, αποκωδικοποίηση - ερμηνεία της σκηνοθετικής οδηγίας με ταυτόχρονη διατήρηση της προσωπικής υποκριτικής ταυτότητας (Στεφανία Γουλιώτη). Οι Σοφία Καραγιάννη, Γεωργία Μαυραγάνη και Ελεάνα Τσίχλη, επικοινώνησαν την προσωπική τους μέθοδο εργασίας και ξεκίνησαν να προετοιμάζουν τα projects που θα δουλέψουν, ως σκηνοθέτες, οι μαθητές των δύο προηγούμενων Σχολείων Σκηνοθεσίας. Η εστίαση, σε αυτό το πρώτο στάδιο, ήταν η σαφήνεια της σκηνοθετικής κεντρικής ιδέας και η επικοινωνία της προς τον ηθοποιό. 

Ανοιχτές παρουσιάσεις
Προγραμματίζονται ανοιχτές παρουσιάσεις, στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας (Τετάρτη 13/07, στις 19:30), στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας (Πέμπτη 14/07, στις 19:30) και στο Φράγμα Αλιάκμονα (Παρασκευή 15/07, στις 19:30).

Φωτογραφίες
Τις στιγμές της πρώτης εβδομάδας αποτύπωσαν φωτογραφικά και τους ευχαριστούμε πολύ οι: Αλεξάνδρα Γκίκα, Ζαχαρούλα Κιατίπη, Τάσος Κουτζάμπασης, Κώστας Παπακώτας, Δάφνη Τσολάκη, Μιχάλης Χασιώτης, μαθητές των ομάδων φωτογραφίας θεάτρου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΒΕΡΟΙΑΣ, με δάσκαλο τον Τάσο Θώμογλου. 

Διοργάνωση: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας  - Υπουργείο Πολιτισμού σε συνεργασία με το Δήμο Νάουσας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας.

Στα μαθήματα στο Αρχαίο Θέατρο της Μίεζας παρόντα ήταν τα μέλη του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Νάουσας, τους οποίους κι ευχαριστούμε!

 Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο