ΥΠΑΑΤ: Διευκρινίσεις για την κατανομή Εθνικού Αποθέματος 2021


Ανακοίνωση από το ΥΠΑΑΤ: Με αφορμή ορισμένα ερωτήματα για την μη συμπερίληψη στις πληρωμές της 30ής Ιουνίου μιας συγκεκριμένης κατηγορίας αιτούντων στους οποίους  έγινε κατανομή του Εθνικού Αποθέματος 2021, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο ΟΠΕΚΕΠΕ διευκρινίζουν:

Για όλα τα αιτήματα που κρίθηκαν κατ’ αρχήν ότι είχαν τις προϋποθέσεις, κατανεμήθηκαν τίτλοι στους δικαιούχους. Συνολικά από την έναρξη κατανομής τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι σήμερα, κατανεμήθηκαν δικαιώματα Εθνικού Αποθέματος 2021, σε 34.208 αιτούντες. 

Στο πλαίσιο της πολιτικής παραγωγικής αξιοποίησης των πόρων της ΚΑΠ και της αποτροπής καταβολής παράτυπων επιδοτήσεων, εν μέσω μάλιστα και της επισιτιστικής κρίσης, διενεργούνται επιπρόσθετοι έλεγχοι σε 2.021 αιτούντες που δήλωσαν εκτάσεις βοσκοτόπων χωρίς να διαθέτουν ζωικό κεφάλαιο. 

Οι έλεγχοι, αφορούν την ελάχιστη γεωργική δραστηριότητα που πρέπει να πληρούν οι συγκεκριμένοι για να τους καταβληθούν οι ενισχύσεις με βάση την κατανομή του Εθνικού Αποθέματος 2021. Για μέρος αυτών διενεργείται έλεγχος για ενδεχόμενη χρήση στοιχείων που δεν πληρούν τις  προϋποθέσεις λήψης του Εθνικού Αποθέματος με παράλληλη εξωτερική διασταύρωση στοιχείων, πέραν των όσων προσκομίσθηκαν τυπικά από τους αιτούντες.  Οι έλεγχοι αυτοί βρίσκονται σε εξέλιξη, διέπονται από διαφάνεια και ισότιμη μεταχείριση των γεωργών και των κτηνοτρόφων στην λήψη Εθνικού Αποθέματος,  ώστε να μη δημιουργούνται συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού. Μόλις ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία και εντός του τρέχοντος γεωργικού οικονομικού έτους, όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις θα λάβουν τις ενισχύσεις που τους αναλογούν από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο