Επίσκεψη της Φρόσως Καρασαρλίδου στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας


Δ.Τ. από τη Φρόσω Καρασαρλίδου: Σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου σε επίσκεψη της στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ η κ. Φρόσω  Καρασαρλίδου, συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Παππά και μετέπειτα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αγροτών Βέροιας κ. Χαλκίδη.



Η Διευθύντρια του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι ήδη έχουν προσληφθεί 60 γεωπόνοι και αναμένονται άλλοι 22, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες προσωπικού, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταστροφές στην περιοχή. Ταυτόχρονα μετέφερε στην κ. Καρασαρλίδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΛΓΑ και οι γεωπόνοι. Συγκεκριμένα, οι μόνιμοι γεωπόνοι στο κατάστημα είναι 10, ενώ οι οργανικές θέσεις είναι 30 και οι προσλήψεις έκτακτου προσωπικού γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση, ενώ τα φρούτα έχουν ήδη συγκομιστεί. Η ψηφιοποίηση, η οποία θα επιτάχυνε τις διαδικασίες καταγραφής των ζημιών δεν εφαρμόζεται, γιατί η Κυβέρνηση δεν έχει φροντίσει να στείλει τα απαραίτητα τάμπλετ στον ΕΛΓΑ. Ταυτόχρονα μεγάλο πρόβλημα αποτελεί για τους γεωπόνους,  το γεγονός ότι οι μετακινήσεις γίνονται με δικά τους μέσα και η χιλιομετρική αποζημίωση δεν επαρκεί  ούτε για τα έξοδα της βενζίνης. Τέλος η καθυστέρηση της Κυβέρνησης στην αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ δημιουργεί εντάσεις μεταξύ γεωπόνων και παραγωγών και δυσχεραίνει το έργο τους.


Στην  συνάντηση με τον κ. Χαλκίδη, ο πρόεδρος του Α.Σ Βέροιας ανέφερε στην κ. Καρασαρλίδου τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με την αύξηση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη εργατικών χεριών, τις χαμηλές τιμές λόγω του πολέμου  , αλλά και τα προβλήματα που έφερε η κλιματική αλλαγή και τις τεράστιες καταστροφές που δημιούργησε στις παραγωγές.  Τέλος συμφωνήθηκε από όλους ότι είναι επιτακτική η ανάγκη για στήριξη του αγροτικού κόσμου με άμεσες προκαταβολές  της τάξεως του 50% για αποζημιώσεις , επίσπευση της διαδικασίας καταγραφής των ζημιών και άμεση αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να καλύψει όλες τις ζημιές.

Ο αγροτικός κόσμος αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης. Εάν δεν στηριχθεί από την Κυβέρνηση, δεν θα υπάρχει σε λίγα χρόνια πρωτογενής τομέας. Οι αγρότες έχουν χορτάσει λόγια και υποσχέσεις. Ζητάμε άμεσα τη στήριξή τους πριν η περιοχή μας ερημώσει τελείως!  

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο