"Η ταυτότητα της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία" - Εκδήλωση με ομιλία της Φρόσως Καρασαρλίδου



Την Τετάρτη (29/6) η πρ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας κα Φρόσω Καρασαρλίδου πραγματοποίησε στο «Εκτός Χάρτη», στη Βέροια, ανοικτή εκδήλωση με θέμα την ταυτότητα της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία.

Η τοποθέτησή της κινήθηκε γύρω από το ότι θέση της γυναίκας μόνο ασφαλής δεν είναι στις μέρες μας. Η πατριαρχία αποτελεί την πηγή του προβλήματος και δημιουργεί τόσα πολλά και σύνθετα παρακλάδια, τα οποία συναντάμε όλοι μας και αντιμετωπίζουμε όλες μας καθημερινά. Από τα στερεότυπα που αναπαράγουμε στα μικρά παιδιά μέσω της εκπαιδευτικής διαδικασίας και του οικογενειακού περιβάλλοντος, μέχρι τον σεξισμό και τις ανισότητες που επικρατούν στον εργασιακό χώρο, καθώς και τις γυναίκες που ζουν μέσα σε τοξικά περιβάλλοντα και νιώθουν ανήμπορες να προστατευθούν είτε λόγω της έλλειψης ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου, είτε λόγω της μη εφαρμογής του υπάρχοντος.



Η παρουσία των φίλων στη συνάντηση είναι από μόνη της μία απόδειξη της σημασίας του ζητήματος. Πόσο μάλλον με τις τοποθετήσεις που ακολούθησαν και προσέφεραν στον διάλογο εμπειρίες, απόψεις και προτάσεις που δυναμώνουν τη φωνή όλων εκείνων που πιστεύουμε και μαχόμαστε: Για μια κοινωνία όπου το να είσαι γυναίκα δεν θα σημαίνει τίποτα διαφορετικό. Μαζί θα παλέψουμε ενάντια σε οτιδήποτε απειλεί ή υποβαθμίζει τη θέση της γυναίκας στην κοινωνία μας.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο