Ξεκίνησε στην ηρωική πόλη της Ναούσης το 36ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Βλάχων


Από τη Μητρόπολη Βέροιας: Την Παρασκευή 8 Ιουλίου το βράδυ στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Ναούσης πραγματοποιήθηκε η εναρκτήρια εκδήλωση του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων, το οποίο φέτος φιλοξενείται στην ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από το ολοκαύτωμα της πόλεως και τη θυσία των Αγίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων.

Στην αρχή της εκδηλώσεως απηύθυνε χαιρετισμό ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. κ. Βαρθολομαίου, Αρχιερατικός Επίτροπος Μελίκης Αρχιμ. Σωφρόνιος Φάκας, ο οποίος είναι βλάχικης καταγωγής και μίλησε στη βλάχικη διάλεκτο, ο εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Ημαθίας κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, ο Δήμαρχος της ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Καρανικόλας, ο Πρόεδρος της Π.Ο.Π.Σ. Βλάχων κ. Μιχαήλ Μαγειριάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Νάουσας κ. Αρχοντούλα Τζιμουλίκου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βελιγραδίου κ. Αριστοτέλης Μαρτίνοβιτς, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ελληνοβλάχων Κορυτσάς κ. Στέλλα Πατσίλη, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Βλάχων Σκοπίων κ. Αλέξανδρος Βεντούρης και ο εκπρόσωπος της Παγκόσμιας Βλάχικης Αμφικτυονίας κ. Βασίλειος Αμπατζής.

Στη συνέχεια ο Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Ναούσης παρουσίασε λαϊκά δρώμενα με ήθη και έθιμα των Βλάχων, και ακολούθησε παρουσίαση χορών της Νάουσας από τον Όμιλο «Γενίτσαροι και Μπούλες» και το Λύκειο Ελληνίδων Νάουσας.

Οι τριήμερες εκδηλώσεις του 36ου Πανελληνίου Ανταμώματος Βλάχων, στις οποίες συμμετέχουν 1.500 χορευτές από όλη την Ελλάδα και Έλληνες Βλάχοι της Διασποράς, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παντελεήμονος στον Μητροπολιτικό Ναό της Ναούσης, και θα κλείσουν με τον «Μεγάλο χορό - Κόρλου Μάρι» στο Δημοτικό πάρκο της πόλεως.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο