Τόλκας: "Να επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας - Δημοκρατία και διαφάνεια απέναντι στις τηλεφωνικές υποκλοπές"


Να επαναλειτουργήσει η Σχολή Αστυφυλάκων Νάουσας που τόσο έχει προσφέρει και στην Αστυνομία και στον τόπο ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, ο Άγγελος Τόλκας. 

Ο Βουλευτής Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αναφέρθηκε στην ιστορία της Σχολής Αστυφυλάκων η οποία τέθηκε σε αναστολή λειτουργίας επί Υπουργίας κ. Δένδια. Μάλιστα αποκάλυψε ότι υπάρχει εισήγηση της αστυνομικής ακαδημίας για επαναλειτουργία σχολών και τόνισε ότι η Νάουσα πρέπει να είναι προτεραιότητα. 

Επίσης αναφέρθηκε και στο νέο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας ρωτώντας ποια είναι τα επόμενα βήματα για το έργο ενώ τόνισε ότι οι δύο παραπάνω υποδομές τελούν σε οργανωτική και λειτουργική συσχέτιση με τη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης στη Βέροια.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Άγγελος Τόλκας καταδίκασε το καταγγελλόμενο γεγονός παρακολούθησης του τηλεφώνου του Προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Ανδρουλάκη, θυμίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες καταγγέλλει γεγονότα που καταδεικνύουν υποκλοπές τηλεφωνικών συνομιλιών. Τέτοια γεγονότα δυστυχώς έχουν ξανασυμβεί στην Ελλάδα. Κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι δεν προστατεύει την δημοκρατία, την ασφάλεια, την διαφάνεια και είναι ο ίδιος ο κύριος Μητσοτάκης που πρέπει να δώσει απαντήσεις καθώς πρώτο του μέλημα ως πρωθυπουργού ήταν να πάρει υπό την ευθύνη του στο Μέγαρο Μαξίμου την ΕΥΠ.

Επιπλέον, καυτηρίασε την πλήρη απουσία πολιτικών πρόληψης χρεώνοντας στον Υπουργό κ. Στυλιανίδη ότι καταθέτει μόνο θεωρίες πολύ μακριά όμως από τις ανάγκες και την πράξη.  

Τέλος, στην τοποθέτησή του για την εκπαίδευση των αστυνομικών δήλωσε ότι σε ένα δημοκρατικό κράτος χρειάζεται μια αστυνομική εκπαίδευση εξειδικευμένη, με νέα αντικείμενα, νέους ορίζοντες, κοντά στον πολίτη και την κοινωνία, κοντά στις κοινωνικές και εγκληματολογικές εξελίξεις. 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΕΔΩ: 

 
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο