Επικοινωνία Μπαρτζώκα - Γεωργαντά για την στρεμματική ενίσχυση όλων των παραγωγών συμπύρηνων και επιτραπέζιων


ΔΤ από βουλευτή Ημαθίας (ΝΔ) Τάσο Μπαρτζώκα: Το αίτημα της στρεμματικής ενίσχυσης και για τους παραγωγούς συμπύρηνων, που επλήγησαν από τις έντονες βροχοπτώσεις του Αυγούστου, αλλά και για όλους τους παραγωγούς δενδροκαλλιεργειών που έχουν πληγεί από τις απανωτές βροχοπτώσεις, διατύπωσε ο Τάσος Μπαρτζώκας στον Υπουργό, κ. Γεωργαντά, σε νέα επικοινωνία που πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη, 18 Αυγούστου.

Ο Βουλευτής αποτύπωσε πλήρως την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ροδακινοπαραγωγοί, αναφέροντας καταρχάς τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό τους από τις μεγάλες βιομηχανίες επεξεργασίας συμπύρηνου ροδάκινου, οι οποίες αρνούνται να τηρήσουν τα συμφωνημένα, υποβιβάζοντας τεχνηέντως την τιμή αγοράς του προϊόντος.

Επιπλέον, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στον Υπουργό «οι έντονες βροχοπτώσεις, που έπληξαν για άλλη μια φορά την Ημαθία, έρχονται να δώσουν ένα ακόμα χτύπημα στους παραγωγούς, ιδίως αυτούς που συγκομίζουν αυτό το διάστημα την ποικιλία «Άνδρος», που χτυπήθηκε περισσότερο από το καιρικό φαινόμενο, αλλά και για τις ποικιλίες επιτραπέζιων που βρίσκονται προς συγκομιδή. Η Κυβέρνηση πρέπει να σταθεί δίπλα σε όλους τους παραγωγούς, εκτιμώντας καταρχάς το μέγεθος της ζημίας και προχωρώντας κατόπιν σε στρεμματική ενίσχυση για όλους που έχουν δει τις παραγωγές του να χάνονται, προκειμένου να αποζημιωθούν, ιδίως από την στιγμή που το κόστος τους φέτος είναι ιδιαίτερα υψηλό».

Ο Βουλευτής το αμέσως επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει τις ενέργειες του για να ικανοποιηθεί το αίτημά του, εξαντλώντας τα διαθέσιμα μέσα και κινητοποιώντας όλους τους αρμόδιους, όπως πράττει όλο αυτό το διάστημα, στηρίζοντας έμπρακτα τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο