Φρόσω Καρασαρλίδου: Η δραματική κατάσταση στο θέμα του συμπύρηνου ροδάκινου αφορά όλη την κοινωνία


Δήλωση της πρ. βουλευτή Ημαθίας (ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ) Φρόσως Καρασαρλίδου: Όσο καλοπροαίρετος και να θέλεις να είσαι, δεν μπορείς να παραβλέψεις το γεγονός ότι έχουμε μια κυβέρνηση που είτε είναι απλά ανίκανη να παρέμβει σε φλέγοντα ζητήματα ή, ακόμα χειρότερα, είναι κυνικά υπέρ των κερδών των βιομηχάνων, χωρίς να δίνει δεκάρα για τους αγρότες. 

Δεν μπορούμε αλλιώς να εξηγήσουμε το γεγονός ότι παρά τις πολλές παρεμβάσεις και εκκλήσεις προς την κυβέρνηση να παρέμβει στο θέμα της τιμής των συμπύρηνων και παρά τα ψεύτικα, τα λόγια τα μεγάλα των κυβερνητικών βουλευτών, ο αγροτικός κόσμος έφτασε στο μη παρέκει με την κοροϊδία και τις αθέμιτες μεθόδους που βλέπει μπροστά του. Τα ακούμε καθημερινά, τα βιώνουμε, είναι το μόνο θέμα συζήτησης στις αγροτικές περιοχές.

Το θέμα είναι απλό. Η αδιαφορία της κυβέρνησης λειτουργεί υπέρ των βιομηχάνων και κατά των αγροτών – παραγωγών βιομηχανικού ροδάκινου, οι οποίοι είναι όμηροι των μονοπωλιακών πρακτικών που ακολουθεί η πλειοψηφία των βιομηχανιών. 

Το θέμα δεν αφορά μόνο τον αγροτικό κόσμο, αφορά όλη την οικονομία της Ημαθίας, αλλά και της γειτονικής Πέλλας. Μέσα στην λαίλαπα της ακρίβειας παντού, το πλήγμα στο αγροτικό εισόδημα θα είναι απλά το κερασάκι στην τούρτα της οικονομικής κατηφόρας που έχει πάρει ο νόμος. Κατήφορος που για 3η χρονιά κυλά αβοήθητος, φυσικά όχι με ευθύνη του αγροτικού κόσμου. 

Με τον πληθωρισμό στο 12%, αυξημένο κόστος παραγωγής και την ενεργειακή κρίση να συνδυάζονται με τις χαμηλές τιμές στην παραλαβή των συμπύρηνων, η καταστροφή είναι παραπάνω από ορατή. 

Ορατή από όλους, πλην των κυβερνητικών βουλευτών και των κομματοαναθρεμμένων στελεχών προφανώς. 

Όλοι μαζί, αγρότες και άλλοι παραγωγικοί φορείς, μαζί με υγείες πολιτικές δυνάμεις, την αυτοδιοίκηση και όλη την κοινωνία πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα απέναντι στην αδιαφορία και στις «πλάτες» της κυβέρνησης σε όσους βιομηχάνους βρήκαν ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν σε βάρος ενός ολόκληρου κλάδου και ολόκληρης της Ημαθίας, της Πέλλας, της χώρας. 

Ενόψει ΔΕΘ, απαιτείται από όλους αγωνιστική διάθεση, για να πάρουν στην Κυβέρνηση και στο Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το μήνυμα ότι δεν θα γίνει ανεκτή άλλο η στάση της αδιαφορίας και της αναλγησίας. 

Είναι επικίνδυνοι για όλα, για την Οικονομία, τα Εθνικά Συμφέροντα, την ίδια την Δημοκρατία! Όσο νωρίτερα φύγουν, τόσο λιγότερη θα είναι η ζημιά που αφήνουν πίσω τους. Πριν να είναι εντελώς αργά.

Φρόσω Καρασαρλίδου
πρ. βουλευτής Ημαθίας
 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο