Κ. Βοργιαζίδης: «Επιβάλλεται λύση στα προβλήματα διάθεσης και τιμής του συμπύρηνου ροδάκινου»


Γραπτή δήλωση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη: Η στήριξη του πρωτογενούς τομέα, βασικού πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας, επιβάλλεται να αποτελεί προτεραιότητα για κάθε εμπλεκόμενο φορέα. Κοινή συνισταμένη πρέπει να είναι ο αγρότης και η ενίσχυση του εισοδήματός του, ως απαρχή της οικονομικής αλυσίδας στην περιοχή μας.

Τα προβλήματα στην απορρόφηση του προϊόντος από τις βιομηχανίες -κι ενώ η πρώτη ύλη φέτος είναι εξαιρετική σε ποιότητα- αλλά και το ζήτημα στην τιμή πώλησης των συμπύρηνων ροδάκινων, χαμηλότερη των συμφωνηθέντων, εξαντλεί τις αντοχές των παραγωγών, οι οποίοι καλούνται να ξεπεράσουν έναν νέο σκόπελο, πέρα από την αλματώδη αύξηση του κόστους παραγωγής, την έλλειψη εργατών γης και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Θεωρείται επιτακτική η ανάγκη της πολιτείας να λάβει άμεσα μέτρα στήριξης των αγροτών και οι βιομηχανίες να απορροφήσουν τη διαθέσιμη ποσότητα με την τιμή που εξήγγειλαν (0,33-0,35€ το κιλό), αφού μάλιστα οι προϋποθέσεις που έθεσαν για τους καρπούς (βάρος, ποιότητα) έχουν τηρηθεί ευλαβικά από τους παραγωγούς.

Ο Δήμος Βέροιας στέκεται αρωγός σε κάθε πρόταση λύσης που μπορεί να εξασφαλίσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης για τον συγκεκριμένο τομέα προκειμένου να στηριχθούν και να βοηθηθούν οι ροδακινοπαραγωγοί.

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο