Οικολογική Ομάδα Βέροιας για Βιολογικό Αλεξάνδρειας: "Αυτή είναι η πραγματικότητα"


Από την Οικολογική Ομάδα Βέροιας: Αξιότιμοι κύριοι του Δήμου Αλεξάνδρειας. Στην απάντηση στην ΔΕΥΑΑΛ στις 16 Αυγούστου, λέγαμε μεταξύ άλλων: «Θα ξηλώσετε τα χόρτα από τις αδρανείς δεξαμενές και θα φορτώσετε, ποιος ξέρει για πού, τους λόφους από τα στερεά του «βιολογικού» , που αδειάσατε εκεί έξω, πλήρως αυθαίρετα. Για τα υγρά των αδρανών δεξαμενών, δεν μπορείτε να κάνετε απολύτως τίποτε».

Σήμερα, μπορούμε να πούμε ότι είχαμε και σαυτο δίκιο. Ξηλώσατε τα χόρτα και «σηκώσατε» τα στερεά που αυθαίρετα πετάξατε έξω από τις εγκαταστάσεις (σύγκριση παλιών και σημερινών φωτογραφιών). Τα λύματα, συνεχίζουν να αποβάλλονται από τις εγκαταστάσεις, πλήρως ακατέργαστα.  Τώρα πρέπει να μας πείτε οπωσδήποτε, τι τα κάνατε; Που τα ξεφορτώσατε;  Ακόμη, εκεί, είδαμε να παιδεύονται δυο νέα παιδιά, εργαζόμενοι, μέσα σε μια δεξαμενή με ακατέργαστα λύματα , μέσα στη βρώμα, να … καθαρίζουν. Απέναντι στα πέντε μέτρα, μια καρφωμένη πινακίδα με οδηγίες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ. 

Μπορείτε να μας πείτε τώρα, ποια είναι τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής αυτών των δυο παιδιών; Οι απλές μπλε μάσκες για τον κορονοϊό, ένα φτυάρι και ένα κομμένο μπουκάλι πλαστικό από αφρόλουτρο για λιπαρά μαλλιά; Τα παιδιά σας θα τα βάζατε να κάνουν το ίδιο; Αυτή η συμπεριφορά σας, είναι ακραία μορφή εκμετάλλευσης της ανάγκης για ένα μεροκάματο ή όχι; Αδιαφορείτε πλήρως για την υγεία των εργαζομένων σας ή όχι; Μη το ξανακάνετε. Είναι ντροπή. Και αν το ξανακάνετε, πρέπει να σας εγκαλέσει δημόσια η επιθεώρηση εργασίας (τρεχα γύρευε) και το εργατικό κέντρο (τρεχα γύρευε). Απαράδεκτα πράγματα, από την αρχή μέχρι το τέλος. Εκτός από τα παιδιά σας, δεν είναι αναλώσιμοι όλοι οι άλλοι εργαζόμενοι. Κύριε Περνεζη, κύριε Τόκα, κύριε Γκιρίνη, τα κάνατε απέραντη θάλασσα. 

Πανελλήνιο Δίκτυο Οικολογικών Οργανώσεων
Οικολογική Ομάδα Βέροιας

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο