Στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης οι βουλευτές ΝΔ από Ημαθία και Πέλλα


Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά επισκέφθηκαν την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022 οι έξι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας και της Πέλλας (Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης από την Ημαθία, Γιώργος Καρασμάνης, Διονύσης Σταμενίδης και Λάκης Βασιλειάδης από την Πέλλα). 

Στην συνάντηση ήταν παρόντες επίσης ο αρμόδιος υφυπουργός για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστος Τριαντόπουλος και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σκοπός της συνάντησης ήταν θέματα που απασχολούν τους ροδακινοπαραγωγούς και ιδιαίτερα οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών από τον ΕΛΓΑ. 

Όπως προκύπτει από σχετικές ανακοινώσεις που βγήκαν από τους παριστάμενους βουλευτές, ο Υπουργός κατανόησε την σοβαρότητα των θεμάτων και δεσμεύτηκε να προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. 

Πάντως, για το θέμα των τιμών στο συμπήρυνο δεν προκύπτει από τις ανακοινώσεις ότι υπήρξε συζήτηση. 

Ενδεικτικά:

Σε ανάρτησή του στα social media ο υφυπουργός Απόστολος Βεσυρόπουλος ανέφερε:

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, συνάντηση στην οποία συμμετείχα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τον Υπουργό κ. Γεωργαντά, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, κ. Λυκουρέντζο και τους βουλευτές της Ημαθίας και της Πέλλας, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τους ροδακινοπαραγωγούς. Στόχος μας, η διαρκής και ουσιαστική στήριξη του αγροτικού κόσμου.

Σε δελτίο Τύπου του βουλευτή Τάσου Μπαρτζώκα αναφέρεται:

Στις αμέσως επόμενες μέρες θα οριστικοποιηθεί ο τρόπος αντιμετώπισης για τις βροχοπτώσεις Ιουνίου, Ιουλίου & Αυγούστου, κατόπιν της ολοκλήρωσης της σύσκεψης στο ΥΠΑΑΤ, παρουσία των Βουλευτών Ημαθίας-Πέλλας, του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γ. Γεωργαντά, του Υφυπουργού, αρμόδιου για τις κρατικές ενισχύσεις, κ. Χ. Τριαντόπουλου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.

Κατά τη σύσκεψη έγινε πλήρης αναφορά στην έκταση των ζημιών, στις ποικιλίες συμπύρηνων- επιτραπέζιων ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν και στο μέγεθος της απώλειας του εισοδήματος που υπέστησαν οι τοπικοί παραγωγοί. Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ έθεσε τις διαστάσεις της εκτιμητικής διαδικασίας, ανακοινώνοντας ότι επίκειται η ολοκλήρωση της, που θα αποσαφηνίσει το πραγματικό μέγεθος της ζημίας αλλά και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισης.

Από την πλευρά του, ο Τάσος Μπαρτζώκας αποτύπωσε στους Υπουργούς ρεαλιστικά την κατάσταση, στην οποία έχει περιέλθει ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας, ζητώντας να υπάρξει μια συνολική λύση αποζημιώσεων, που θα αποκαταστήσει ικανοποιητικά και δίκαια την απώλεια εισοδήματος των αγροτών, λαμβάνοντας υπόψιν τις πολλαπλές προκλήσεις που έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν τη φετινή χρονιά.

(Η φωτογραφία είναι από την σελίδα του Απόστολου Βεσυρόπουλου)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο