Βέροια: Μουσικές χωρών που πέρασε ο Μέγας Αλέξανδρος στο 2o Φεστιβάλ Αιγών


Το 2ο Φεστιβάλ Αιγών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Αυγούστου. Μετά την περσινή μεγάλη επιτυχία οι διοργανωτές επανέλαβαν το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ, που βαδίζει στους δρόμους του Μ. Αλεξάνδρου και ενώνει τους ήχους, τις μουσικές και τα τραγούδια των πολιτισμών.

Το φεστιβάλ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το διήμερο που μας πέρασε όμως η χθεσινή βραδιά στο αρχαίο θέατρο της Μίεζας ακυρώθηκε λόγω κακοκαιρίας, αναγκάζοντας τους διοργανωτές να σχεδιάσουν μία και μόνο βραδιά με όλους τους καλλιτέχνες επί σκηνής… για την ακρίβεια στη σκηνή του Χώρου Τεχνών Βέροιας, για παν καιρικό φαινόμενο. Πάντως δεν αποκλείεται στο μέλλον να το δούμε το Φεστιβάλ να διεξάγεται περισσότερες από δυο ημέρες.

Στον Χώρο Τεχνών οι θεατές απόλαυσαν αυθεντικές μουσικές της χαράς και της λύπης, τραγούδια της αγάπης και του χωρισμού, της νοσταλγίας, της ξενιτειάς και του καημού, από την αρχαία Θράκη, την Μικρά Ασία, τον Πόντο, το Ισραήλ και την Εγγύς Ανατολή, την Αρμενία, την Περσία και το Αφγανιστάν, ερμηνευμένα από  φημισμένους καλλιτέχνες.

Η βραδιά άνοιξε με ένα ορχηστρικό, στο οποίο το κοινό χειροκρότησε θερμά τον Itamar Doari από το Ισραήλ και το ταλέντο του στα κρουστά. Ακολούθησε η Τουρκάλα Gorkem Saoulis με το κανονάκι της. Μετέφερε στην αίθουσα άρωμα ανατολής ερμηνεύονται τραγούδια της πατρίδα της ενώ πριν το τέλος έκανε και "ντουέτο" με τον Ματθαίο Τσαχουρίδη. 

Τραγούδια της Βουλγαρίας ερμήνευσε το ζευγάρι Kostadin Genchev (με το καβάλ) και η Gergana Dimitrova (τραγούδι).

Τραγούδια του πόντου ερμήνευσε ο Ματθαίος Τσαχουρίδης, ο οποίος τραγούδισε και ένα σε γλώσσα φαρσί παίζοντας αφγανικό ρεμπάμπ.

Τους παραπάνω καλλιτέχνες, συνόδευσαν οι μουσικοί:

Haig Yazdjian από την Αρμενία/Συρία/Ελλάδα (ούτι, φωνή)

Tigran Sargsyan από την Αρμενία (duduk, clarinet)

Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)

Τάσος Πούλιος (κανονάκι)

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο