Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο Βεροιώτης Δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου (φώτο - βίντεο)


Άρχων Δικαιοφύλαξ του Οικουμενικού Θρόνου χειροθετήθηκε ο Βεροιώτης ποινικολόγος - δικηγόρος Αθηνών κ. Σάκης Κεχαγιόγλου με απόφαση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στον ιστορικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σοφίας Λονδίνου, την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Το οφφίκιο του Άρχοντος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας απονέμεται από τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε πολίτες που προσφέρουν στο κοινό καλό. Ο τίτλος του Άρχοντος Δικαιοφύλακος απονέμονταν κατά την Βυζαντινή περίοδο σε νομικούς που υπερασπίζονταν τα δικαιώματα της Εκκλησίας.

Αμέσως μετά τη Θεία λειτουργία της 15ης Σεπτεμβρίου 2022, ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτας, με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, απένειμε το συγκεκριμένο οφφίκιο στον γνωστό ποινικολόγο. 

Στην προσφώνησή του ο Οικουμενικός Πατριάρχης, την οποία ανέγνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας, επεσήμανε μεταξύ άλλων "Ἐπειδή πολυειδῶς και πολυτρόπως χρησίμους και εὐεργετικούς τῇ Ἐκκλησίᾳ ἑαυτούς καταδεικνύντας ζήλῳ, τε ἐνθέῳ περί τά κοινά ἀμφιπονουμένους, τιμᾶν οἶδε, χαίρουσα, ἡ Μήτηρ Ἐκκλησίᾳ, ὀφφικίων τε ἀπονομαῖς τήν προς αὐτούς εὐκαίρως ἐνδεικνῦσα εὕνοιαν. ... φιλευσεβῶς και φιλογενῶς πολυτίμους προσφέρων ὑπηρεσίας τῇ κoινῶνιᾳ και τῇ ἐπιστήμῃ τῆς Θέμιδος..."

Ο νέος Άρχων οφικιάλιος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιος (Σάκης) Κεχαγιόγλου στην αντιφώνησή του εξέφρασε την βαθειά του ευγνωμοσύνη προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο για την ευαρέσκεια προς το πρόσωπό του και την μέγιστη τιμή να συμπεριληφθεί στην χορεία των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας κ. Νικήτα και τους παρισταμένους, μεταξύ των οποίων ήταν ο Μητροπολίτης Γέροντας Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, ο  Μητροπολίτης Γουϊνέας κ. Γεώργιος, Έξαρχος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα, ο Πρέσβης της Ελλάδος στο Λονδίνο κ. Ιωάννης Ραπτάκης, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου και ο Πρόεδρος του Συλλόγου “Θυάτειρα”  κ. Γεώργιος Παπαγιαννόπουλος.

Βίντεο από την τελετή (χειροθεσία) της απονομής του οφφικίου:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο