Ευχάριστα νέα αναμένουν χιλιάδες οικογένειες για διπλό ΚΕΑ και «μπόνους» στο επίδομα παιδιού


Μόνο 30 ώρες έμειναν μέχρι να ανακοινωθούν τα μέτρα ελάφρυνσης για εκατομμύρια νοικοκυριά από τα χείλη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σκέψεις για διπλό ΚΕΑ και 1,5 δόση στο επίδομα παιδιού.

Το οικονομικό επιτελείο γράφει και σβήνει μέτρα ελάφρυνσης τα οποία θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ωστόσο, η επιταγή ακρίβειας ή αλλιώς το food pass φαίνεται πως έχει κλειδώσει.

Αυτό που εξετάζεται τις τελευταίες ώρες είναι στο «πακέτο» μέτρων να προστεθούν και μέτρα που είχαν δοθεί με την προηγούμενη επιταγή ακρίβειας, η οποία δόθηκε το Πάσχα, όπως το διπλό Εγγυημένο Εισόδημα ή η 1,5 δόση για όλους τους δικαιούχους του επιδόματος παιδιού του ΟΠΕΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση η πληρωμή πιθανολογείται ότι θα γίνει τα Χριστούγεννα και οι δικαιούχοι, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι οι δικαιούχοι της επιταγής ακρίβειας το Πάσχα:
  • Χαμηλοσυνταξιούχοι
  • Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
  • Άτομα με αναπηρία
  • Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος σε χαμηλοσυνταξιούχους, λέγοντας ότι ένα τέτοιο μέτρο θα κριθεί στο τέλος του έτους ανάλογα με τις εξελίξεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, τον πόλεμο και το δημοσιονομικό περιθώριο.

Αυτό που μένει να διευκρινιστεί είναι εάν η επιταγή ακρίβειας και το food pass θα πρόκειται για ένα ενιαίο επίδομα ύψους πάνω από 200 ευρώ ή θα πρόκειται για δύο διαφορετικά έκτακτα επιδόματα με διαφορετικούς δικαιούχους και διαφορετικές ημερομηνίες πληρωμής. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο