ex-Αιρετικά: Ο "ψυχρός πόλεμος" στον Δ. Βέροιας


- Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε και πλέον μπορούμε να πούμε και επίσημα ότι… μπήκαμε με τα μούτρα στην ρουτίνα. Άρα, ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ και ας λένε ό,τι θέλουν! 

-  Η περίοδος που ξεκίνησε θα είναι σίγουρα σημαδιακή, σε πολλά επίπεδα. Από τον δύσκολο χειμώνα που όλο και περισσότερο μας «διαφημίζουν» από την κυβέρνηση (άρα ίσως μιλάμε και εφιαλτικό για κάποιους) μέχρι τις εκλογές σε βουλευτικό και τοπικό επίπεδο. 

- Ένας χρόνος γεμάτος από όλα και ευχόμαστε όχι και με ό,τι απέμεινε από τα δεινά που μας βρήκαν (λιμούς, λοιμούς, σεισμούς, καταποντισμούς, πυρ, επιδρομές αλλοφύλων, εμφυλίου διχασμού), χωρίς κάποια επιθετική ενέργεια του πιεσμένου από τις εξελίξεις Ερντογάν. 

-  Σε τοπικό επίπεδο πάντως έχουμε σε πλήρη εξέλιξη τις διεργασίες των ενδιαφερομένων για τις βουλευτικές και είμαστε σε αναμονή των όποιων κινήσεων στα τοπικά. 

-  Ειδικά για τον Δ. Βέροιας, βλέπουμε τους τελευταίους μήνες να διεξάγεται ένας «Ψυχρός Πόλεμος». Οι δύο «μεγάλες» δυνάμεις, Βοργιαζίδης και Παυλίδης «πολεμούν» σε διάφορα μέτωπα, εκτός της… επικράτειάς τους. 

-  Στον «Ψυχρό Πόλεμο» συμμετέχουν είτε ταγμένοι από καιρό στον έναν ή στον άλλον ή προσφάτως αυτομολήσαντες. Μάλιστα, αυτή την περίοδο ο πόλεμος γίνεται στον τομέα του πολιτισμού. Δυστυχώς για τον Πολιτισμό. 

-  Προσωπικά επιλέγω να μην εμπλακώ παραπάνω, διότι είναι τόσο αηδιαστικές οι διαστάσεις που πάει να πάρει η κόντρα για προσωπικά και πολιτικά οφέλη δήθεν για το καλό της πόλης και του πολιτισμού, που ειλικρινά δεν ξέρω αν μπορώ να το αντέξω. Σε πρόσφατο κρασ τεστ πάντως απέτυχα παταγωδώς να αντέξω.  

-  Χαρείτε, λοιπόν, τις παρέες και τα μπερεκέτια σας, χαρείτε την χειρίστη εκμετάλλευση των ανυποψίαστων και γενικά απολαύστε αν αυτό σας δίνει χαρά, διότι σύντομα πολλοί από αυτούς που σήμερα σας «χαϊδεύουν» αύριο θα είναι αυτοί που θα φτύνουν στη μούρη σας μετά βδελυγμίας. 

-  Μαθηματικά βέβαιο και ιστορικά πολλάκις επιβεβαιωμένο. 

 - Όσον αφορά στα βουλευτικά, έχουμε ως προς την ετοιμότητα των ψηφοδελτίων δύο άκρα και τη μέση. 

-  Από τη μία, ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχει κλείσει σχεδόν 100% (βάζουμε το σχεδόν για λόγους… έκτακτου γεγονότος μόνο) το ψηφοδέλτιό του, ενώ από την άλλη στη ΝΔ δεν συζητιέται καν το ποιος θα είναι υποψήφιος, πλην των τριών εκλεγμένων. Στη μέση είναι το ΠΑΣΟΚ, που γίνεται το έλα να δεις με τους ενδιαφερόμενους. 

-  Μάλιστα, στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει μόνο ενδιαφέρον, αλλά παρατηρώ και μια αυξημένη διάθεση «εσωτερικών» συγκρούσεων. Ή έτσι μου φαίνεται εμένα…

-  Πάντως, αν και στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ έχουν επιλέξει το 3 + 3 για την Ημαθία (ποσόστωση 50% μεταξύ ανδρών και γυναικών) και τα ονόματα των ανδρών υποψηφίων έχουν κλειδώσει (Τόλκας, Μαρκούλης, Τσαπαρόπουλος), υπάρχει τελευταία συζήτηση και σε κεντρικό επίπεδο για την περίπτωση του Θεόφιλου Κορωνά. 

-  Δεν θα επεκταθώ παραπάνω, μόνο θα σχολιάσω για κάποιους ινστρούχτορες της κακιάς ώρας ότι καμιά φορά έρχεται καιρός που εκεί που έφτυνες μπορεί να γλύφεις. 

-  Βέβαια, ο Θεόφιλος Κορωνάς δεν θα είναι υποψήφιος αυτή τη φορά, αλλά κάτι μου λέει ότι από την περίοδο μετά τις εκλογές θα ανοίξει μια σοβαρή συζήτηση για την επικαιροποίηση διάφορων αποφάσεων και στάσεων του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων στελεχών του. 

* Δημοσιεύθηκε στο 26ο φύλλο της ψηφιακής εφημερίδας InVeria (Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022)

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο