Για την συναυλία αλληλεγγύης για τη νέα Δομή ΑμεΑ μίλησαν Π.Σ. Πατρίδας και "Παιδιά της Άνοιξης" (βίντεο)


Συνέντευξη Τύπου με αφορμή την συναυλία αλληλεγγύης με τους Νίκο Κουρκούλη και Κέλλυ Κελεδίδου την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο γήπεδο της Πατρίδας παραχωρήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (5/9/2022). 

Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν ο πρόεδρος της Κοινότητας Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος, η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ "Τα Παιδιά της Άνοιξης", Νόρα Σαρκατζή και Νίκος Εμμανουήλ αντίστοιχα και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευ. Χωραφάς" Αντώνης Καγκελίδης
 
Ο πρόεδρος της Κοινότητας Πατρίδας Γιάννης Σιδηρόπουλος αναφέρθηκε στην αβίαστη απόφαση του τοπικού συμβουλίου της Πατρίδας να παραχωρήσει κοινοτική έκταση 11 στρεμμάτων στην είσοδο του χωριού για να γίνει το νέο ΚΔΗΦ των "Παιδιών της Άνοιξης". 


Η πρόεδρος των "Παιδιών της Άνοιξης" Νόρα Σαρκατζή, αφού ευχαρίστησε για την στήριξη της τοπικής κοινωνίας, χορηγών, φορέων και ΜΜΕ για την στήριξη, αναφέρθηκε στην πορεία του έργου, ενώ σημείωσε ότι μέχρι το Πάσχα του 2023 ευελπιστούν να έχει ξεκινήσει την λειτουργία το νέο Κέντρο. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους μεθεπόμενους στόχους, που αφορούν την κατασκευή στεγών αυτόνομης διαβίωσης και φιλοξενίας. Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ήταν περί τις 600.000 ευρώ, ωστόσο μετά τις ραγδαίες αυξήσεις, θα ξεπεράσει τις 900.000 ευρώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς, όπως ανέφερε η κα Σαρκατζή. 

Ο αντιπρόεδρος των "Παιδιών της Άνοιξης" Νίκος Εμμανουήλ αναφέρθηκε στο ιστορικό της κατασκευής των δομών του Συλλόγου, που απευθύνονται σε όλα ανεξαιρέτως τα ΑμεΑ, χωρίς να γίνεται κανενός είδους διαχωρισμός ή επιλογή. Σχολιάζοντας και απαντώντας σε ερώτηση του InVeria.gr για την συνδρομή των πολιτικών προσώπων στον αγώνα για νέες δομές ΑμεΑ στην Ημαθία, ο κ. Εμμανουήλ ήταν κατηγορηματικός: Σε περιοχές όπου υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον των πολιτικών προσώπων, υπάρχουν ορατά αποτελέσματα. Στην Ημαθία είναι παντελώς απόντες. 

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Πατρίδας "Ευ. Χωραφάς" Αντώνης Καγκελίδης αναφέρθηκε στην αυτονόητη για τον Σύλλογο συνδρομή στον μεγάλο στόχο της ανέγερσης της νέας δομής. Επίσης, έκανε αναφορά στον προγραμματισμό της εκδήλωσης προ μηνών, τόνισε ότι είναι υπέρ του "συναγωνισμού" και όχι του "ανταγωνισμού" και τόνισε πως μπροστά σε έναν ιερό σκοπό όπως αυτόν για τον οποίο γίνεται η συναυλία των Κουρκούλη - Κελεκίδου δεν χωρούν "σχόλια" και μικρότητες. 


Από την όλη κουβέντα που ακολούθησε μετά τις τοποθετήσεις, προέκυψαν πολλά και σημαντικά ζητήματα, όπως η παντελής έλλειψη της Πολιτείας στο θέμα της κατασκευής δομών για ΑμεΑ, αλλά και η επιδερμική ενασχόληση μεγάλης μερίδας του πολιτικού προσωπικού με το θέμα. Παράλληλα, αναδείχθηκε η μεγάλη συνεισφορά της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που για ακόμη μία φορά έρχεται να καλύψει την απούσα Πολιτεία. 

Η συναυλία των Νίκου Κουρκούλη και Κέλλυς Κελεκίδου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022, στις 21.30 το βράδυ, στο γήπεδο της Πατρίδας. Η είσοδος είναι 10 ευρώ. Ενημερωτικά, στον χώρο θα διατίθενται κρεατικά και ποτά, σε ιδιαίτερα προσιτές τιμές (δεν περιλαμβάνονται στο εισιτήριο της εισόδου). 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης Τύπου:

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο