Η Ημαθία τιμώμενη περιοχή στις "Ημέρες Γαστρονομίας 2022" στο Ηράκλειο Κρήτης


Από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας: Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας δια του προέδρου της κ. Δημητρίου Μάντσιου συμμετείχε στο Ενετικό Λιμάνι του Ηρακλείου, στις “Ημέρες Γαστρονομίας 2022” με την  αποστολή της Π.Ε. Ημαθίας ως τιμώμενη περιοχή.

Την Παρασκευή 23/09/2022 πραγματοποιήθηκε εισήγηση μας στην Ημερίδα “Οργανισμοί Διαχείρισης & Προώθησης Προορισμού (DMMO)” με θέμα  “ Mια ευκαιρία βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης για τους φορείς και τις επιχειρήσεις της Ημαθίας”  Παρουσία της κ. Ελίνας Προύντζου της Γενικής Διεύθυνσης Τουριστικής Πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού όπου αναπτύχτηκε ένας γόνιμος διάλογος για το νομοθετικό πλαίσιο και τις ευκαιρίες ανάδειξης ενός σύγχρονου αειφόρου τουριστικού προορισμού.

Το πρωί του Σάββατου στο Μέγαρο “Ντορέ” έγινε παρουσίαση των δράσεων της Ημαθίας και Β2Β συναντήσεις των εκπρόσωπων της ένωσης ξενοδόχων, του επιμελητηρίου, της Π.Ε. και των τριών Δήμων της Ημαθίας με καλεσμένους τουριστικούς πράκτορες, στελέχη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και του επιμελητηρίου Ηράκλειου. Εκεί η Ένωση των Ξενοδόχων παρουσίασε το μεταπρωινό γεύμα  Ημαθία Branch βασισμένο σε εκλεκτές πρώτες ύλες του τόπου.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε master class με την αυθεντική συνταγή του Ρεβανί Βεροίας, την Σαλάτα Αλεξανδρείας, το BIG BBQ με μοσχάρι Βέροιας, και γευστική δοκιμή του Ξινόμαυρου από τον Αμπελώνα της Νάουσας. Στην ίδια εκδήλωση εμφανιστήκαν ο Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες καθώς και αναβίωση του εθίμου των Μωμόγερων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας “Βιβλιοθήκη Αργυρούπολης” μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Νικομήδειας ο Αριστοτέλης  όπου την όλη παρουσίαση έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ημαθίας κ. Δημήτρης Μάντσιος.

Την Κυριακή το πρωί παρασκευάστηκε για τους επισκέπτες του Ηρακλείου το Brunch του Imathia Quality  ως είναι μια νέα τάση μεταπρωϊνού γεύματος και στοχεύει άμεσα στην ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και συνταγών, σε συνδυασμό με τη δημιουργική φαντασία των επαγγελματιών εστίασης των ξενοδοχειακών μονάδων της Ημαθίας  με προζύμένιο σαντουιτσάκι μούστου και γέμιση από αλλαντικά από μοσχάρι Βερμίου  μανούρι Π.Ο.Π. φυλλώματα Αλεξανδρείας και πιπεροσαλάτα, πλατσίντα Ναούσης με λιαστή ντομάτα και κατσικίσο τυρί, τάρτα μπάτζιου με ντομάτα Ριζομάτων και τσιπς τοπικού παστουρμά, γκρακλιάνο με γέμιση τυριών Βερμίου και μάντζα Ναούσης,
Το βράδυ στο Εστιατόριο TOUCAN του Μεγάρου ΝΤΟΡΕ παρατέθηκε το Gala Diner του Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη προς τιμή του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη,  των ερετών πρώτου και δευτέρου βαθμού αυτοδιοίκησης της Π.Κ.Μ. και του Ηρακλείου, των δημοσιογράφων των εκπρόσωπων φορέων και των μελών της αποστολής μας.  

Οι 15 γευστικές μπουκιές ήταν σχεδιασμένες και παρασκευασμένες με υλικά της Ημαθίας με τους σεφ που ακούραστα πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους σε όλο το τριήμερο την κ. Πελαγία Μαργαρείτου από τον Εκείμερο, τον κ. Τάσο Ιακωβίδη από το Απ Αλλού, τον κ. Βασίλη Λαφάρα από τις 4 Εποχές και τη βοήθεια της Ημαθιώτισας  σεφ κ.Χριστίνα Μάλιου από Χαρούπι κ Ελιά, στο Μελιδόνι του Ρεθύμνου, με την αρωγή από το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών και των Καταστηματαρχών Ζαχαροπλαστών Βέροιας τον κ. Τάσο Παγούρα από το Ζαχαροπλαστείο Παγούρας και τον κ. Πέτρο Κουτόβα, από το LIDO, με τη συνεργασία του Γαστρονόμου και Καθηγητού κ. Γιώργου Παλισίδη σε όλα τα στάδια των παρασκευαστικών διαδικασιών.  


Η Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας ευχαριστεί τον Αντιπεριφεριάρχη Ημαθίας κ. Κωνσταντίνο Καλαϊτζίδη και όλη την Οργανωτική Ομάδα της εξωστρεφής δράσης  “Imathia Quality”  και την άριστη συνεργασία για την προβολή και προώθηση του πολιτισμού, των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών μας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο