Ημαθία: 32 παιδιά του Μουσικού Σχολείου Βέροιας από τη Νάουσα κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς μεταφορά στο σχολείο τους! (βίντεο)


Ακόμη μία χρονιά το πολύπαθο Μουσικό Σχολείο Βέροιας, αυτός ο πνεύμονας πολιτισμού που μόνο ωραία πράγματα προσφέρει στην τοπική μας κοινωνία, βρίσκεται μπροστά σε προβλήματα... 

Όπως προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας 12 Σεπτεμβρίου 2022, την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου, με την παρουσία και του Διευθυντή του Σχολείου Γιάννη Γεωργουδάκη, 32 μαθητές από την περιοχή της Νάουσας θα μεταβαίνουν στο σχολείο τους, στην Αγ. Βαρβάρα Βέροιας, με δρομολόγια της γραμμής!


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι 32 παιδιά, από 12 έως 17 ετών, θα πηγαίνουν κάθε πρωί με τα μουσικά τους όργανα και τις σχολικές τσάντες στην πλάτη στον σταθμό των ΚΤΕΛ στη Νάουσα και εκεί, μαζί με άλλους επιβάτες του δρομολογίου Νάουσα - Βέροια - Θεσσαλονίκη θα φτάνουν στη Βέροια, όπου θα αποβιβάζονται στον σταθμό των ΚΤΕΛ και θα πηγαίνουν στον παρακείμενο σταθμό των Αστικών, όπου θα περιμένουν για να βρουν άλλο Αστικό της γραμμής για να τους πάει στην Αγ. Βαρβάρα. Το ίδιο θα γίνεται και στην επιστροφή και θα έχουν και μεγάλη αναμονή, λόγω των δρομολογίων. 

Και όλα αυτά, επειδή κάποιος υπάλληλος στην Π.Ε. Ημαθίας, όπως ειπώθηκε, αποφάσισε να εφαρμόσει οδηγία που αναφέρει ότι όπου υπάρχει κανονική γραμμή Μέσων Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να αποφεύγει η ειδική μίσθωση δρομολογίων. 

Μάλιστα, όπως ανέφερε ο Διευθυντής του Σχολείου, σε επικοινωνία που είχε με Μουσικά Σχολεία σε άλλους νομούς της Κ. Μακεδονίας (στην ίδια Περιφέρεια δηλαδή) πληροφορήθηκε ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Όπως πρόβλημα δεν έχουν και τα παιδιά από τον Δ. Αλεξάνδρειας (γίνεται δρομολόγιο από Κλειδί προς Αλεξάνδρεια και μετά Βέροια), καθώς δεν υπάρχει υφιστάμενη γραμμή Βέροια - Κλειδί και έτσι δικαιολογείται, κατά την παράλογη απόφαση, για τις συγκεκριμένης περιοχές να μισθώνεται ειδικό λεωφορείο. 


Το θέμα είναι τόσο τραγικό από μόνο του, που δεν χρειάζεται περισσότερα λόγια. Όπως μάλιστα ανέφερε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Δέσποινα Παρίση, ο ίδιος ο πρόεδρος των ΚΤΕΛ Ημαθίας τους ενημέρωσε πως παρά τα νέα δεδομένα στην σύμβαση της μεταφοράς τα ΚΤΕΛ θα μεταφέρουν όπως τα προηγούμενα χρόνια τους μαθητές, μέχρι νεωτέρας, με κίνδυνο μάλιστα να μην πληρωθεί για αυτά τα δρομολόγια το ΚΤΕΛ. 

Μάλιστα, για την εξέλιξη αυτή και τις αλλαγές στα δρομολόγια δεν υπήρξε καμία επίσημη ενημέρωση. Λίγες μόνο μέρες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς έγινε γνωστό στη διεύθυνση του σχολείου και μάλιστα από... σπόντα. Και, αντί να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του θέματος, άρχισαν οι ευθύνες να ρίχνονται σε χειρισμούς υπαλλήλων... 

Παρούσα στην συνέντευξη Τύπου ήταν και η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Βαρβάρα Σαράντη, η οποία καυτηρίασε το γεγονός και δήλωσε ότι είναι δίπλα στο δίκαιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων - Κηδεμόνων, αλλά και του Συλλόγου Διδασκόντων, για ασφαλή, απευθείας και απρόσκοπτη μετακίνηση των μαθητών. 

Όπως προαναφέρθηκε, μιλάμε για παιδιά από 12 ετών και πάνω, τα οποία - αν δεν δοθεί άμεση λύση από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και όποιον άλλον πρέπει να δράσει - θα μετακινούνται με κρύο, βροχές, χιόνι και άλλες δύσκολες συνθήκες, θα χάνουν πολύ χρόνο στην αναμονή και, στην ουσία, θα φεύγουν από τις 7 το πρωί από το σπίτι τους και θα γυρίζουν στις 7 το απόγευμα!

"Η κόρη μου ήταν τόσο χαρούμενη που πέρασε τις εισιτήριες εξετάσεις και κατάφερε να γίνει δεκτή στο Μουσικό Σχολείο, δεν ήθελα να της πως για την εξέλιξη για να μην της το χαλάσω" μας ανέφερε μετά τη συνέντευξη Τύπου η μητέρα μαθήτριας του Σχολείου, ενώ νωρίτερα - στην αρχή της συνέντευξης Τύπου - η Δέσποινα Παρίση και άλλοι από αυτούς που τοποθετήθηκαν, δήλωνε ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να συρρικνώσει το Μουσικό Σχολείο! 

Μεταξύ των παρόντων γονέων μαθητών του Μουσικού Σχολείου ήταν και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Κώστας Καλδάρας, ο οποίος τόνισε, όπως και οι υπόλοιποι, την σπουδαιότητα του Σχολείου και κάλεσε τους αρμόδιους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. 

Δείτε το βίντεο με όσα ειπώθηκαν:

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο