Κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων σε κινητοποιήσεις ενόψει ΔΕΘ


Από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας κοινοποιήθηκε το κάλεσμα της "Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων" για κινητοποιήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. 

Στο κάλεσμα αναφέρεται:

Η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων στα πλαίσια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης, οργανώνει μία σειρά από παρεμβάσεις ώστε να κάνει  γνωστά τα τεράστια αγροτικά προβλήματα και να διεκδικήσει τις λύσεις τους .
 Αρχικά έχει προγραμματιστεί συνέντευξη τύπου των Αγροτικών Συλλόγων της Μακεδονίας
στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 6/9 στις 11.30 πμ στα γραφεία της ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΕΔΟΘ) 11.30 στον 4ο οροφο.
Ακολούθως την Πέμπτη 8/9 ο εκπρόσωπος της γραμματείας της Π.Ε.Μ. Κώστας Τζέλας θαπάρει μέρος στη συνέντευξη τύπου του ΠΑΜΕ, των εργατικών σωματείων,  των αγροτών,  επαγγελματιών, γυναικών,  νεολαίας. που θα δοθεί στις 6μμ έξω από το εργοστάσιο της Μαλαματίνας.
Κορυφώνοντας,  συμμετέχουμε  δυναμικά με την  παρουσία αγροτών που κινητοποιούνται από τις γύρω περιοχές, στο μεγάλο συλλαλητήριο των φορέων  το Σάββατο 10/9  στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ.  στην Θεσσαλονίκη.
Συνάδελφοι Συναδέλφισσες
Είναι επιτακτική ανάγκη σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς  για την γεωργία και την κτηνοτροφία, μεθοδικά να κάνουμε γνωστό και να αγωνιστούμε  για  το  αγροτικό ζήτημα έτσι όπως το βιώνουμε , να συμπαραταχθούμε με όλες τις κοινωνικές ομάδες που κι αυτές υποφέρουν από την βάναυση  προσβολή του δικαιώματος σε μια καλύτερη ζωή,  και να παλέψουμε για ένα δικαιότερο μέλλον που θα μας δίνει τις προοπτικές της ελπίδας και της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών μας.
Η κατάσταση που βιώνουμε σήμερα οδηγεί στον αφανισμό ένα μεγάλο μέρος της κτηνοτροφίας  και της γεωργίας γενικότερα.
Οι υψηλές τιμές των ζωοτροφών τα καύσιμα, το ηλεκτρικό,  τα αγροτικά εφόδια , η φορολόγηση,  οι σκληροί όροι διαβίωσης στην ύπαιθρο το ότι αναγκαζόμαστε να
βάζουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υγεία μας και την εκπαίδευση των παιδιών μας αφ ενός ,  οι χαμηλές τιμές των προϊόντων,  η καταλήστευση του μικρού αγροτικού εισοδήματος από καρτέλ και επιτήδειους αφ εταίρου, δεν μας αφήνουν κανένα περιθώριο.
Η μόνη μας λύση πλέον είναι η δυναμική μας απάντηση και η συμμετοχή , και αυτό προτίθεται να κάνει όπως πάντοτε  με συνέπεια η Πανελλαδική επιτροπή των μπλόκων.  Δίνουμε λοιπόν συνέχεια εδώ από την Θεσσαλονίκη .
Να είμαστε όλοι  παρόντες στο μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο  10/9 στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία της Χ.Α.Ν.Θ. 
Επίσης ανακοινώνουμε ότι μετά από συνεδρίαση της Γραμματείας της ΠΕΜ  ανάμεσα σε άλλα αποφάσισε να διοργανώσει μεγάλο συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της AGROTIKA τέλος Οκτωβρίου.

Π.Ε.Μ.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο