Μεγάλη συμμετοχή και ανταπόκριση δημοτών και μαθητών στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας


Ο Δήμος Βέροιας ανακοίνωσε: Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργάνωσε ο Δήμος Βέροιας. Σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Βέροιας πραγματοποιήθηκαν εργαστήρια κυκλοφοριακής αγωγής σε δημοτικά σχολεία του δήμου και στο ΕΠΑΛ Βέροιας. 

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν με βιωματικό τρόπο για την ασφαλή κίνηση τούς στην πόλη και να δοκιμάσουν τα γυαλιά προσομοίωσης κόπωσης, μέθης κτλ. Παράλληλα κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας υλοποιήθηκε το πρόγραμμα «Γνωρίζω την πόλη μου Περπατώντας». 


Πολίτες της Βέροιας αλλά και μαθητές σχολείων της πόλης και των κοινοτήτων Μακροχωρίου και Βεργίνας, είχαν την ευκαιρία να μετακινηθούν και να γνωρίσουν τις ιστορικές γωνιές της Βέροιας, ανταποκρινόμενοι στο φετινό κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας με τίτλο: «Συνδυάζω και Μετακινούμαι». Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας η χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων του Δήμου Βέροιας ήταν δωρεάν, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες των δράσεων δόθηκαν αναμνηστικά μπλουζάκια. 

Συνολικά 140 μαθητές από έξι (6) τμήματα σχολείων συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που διοργάνωσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας λαμβάνοντας μέρος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σε συνεργασία με τον Δήμο Βέροιας διοργάνωσε  εκπαιδευτικά εργαστήρια για νηπιαγωγεία και Α’ και Β’ τάξεις δημοτικών σχολείων την Τρίτη 20, την Τετάρτη 21 και την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022. Τα εργαστήρια είχαν στόχο να ευαισθητοποιήσουν τα παιδιά σχετικά με τη χρήση εναλλακτικών και φιλικών προς το περιβάλλον τρόπων μετακίνησης στην πόλη τους, όπως η ανάγνωση βιβλίου και οι διαδραστικές δραστηριότητες για μαθητές 6-8 ετών.

Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί θερμά τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Βέροιας, τις Δ/νσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων που συμμετείχαν, τον ιστορικό και λαογράφο κ. Μάκη Δημητράκη, τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας και όλους τους δημότες που συμμετείχαν με ενθουσιασμό στις δράσεις για την ορθή επιλογή του τρόπου μετακίνησης και το έμπρακτο ενδιαφέρον για το περιβάλλον και την υγεία όλων μας.


 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο