Η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Μ. Νάτσιου και η ειδική σύμβουλος της ΠΚΜ Ν. Καρατζιούλα στα "Παιδιά της Άνοιξης"


Την Πέμπτη 8/9/2022 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο χώρο του ΚΔΗΦ ΑμεΑ ‘’Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας από την Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΝΔ Μαρία Νάτσιου, μετά από την πρωτοβουλία της Τομεάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της ΔΕΕΠ Ημαθίας της ΝΔ Στέλλας Αραμπατζή. Μαζί τους παραβρέθηκαν η αναπλ. Τομεάρχης Κοιν. Πολιτικής και Ανθρ. Δικαιωμάτων της ΔΕΕΠ Ημαθίας Κατερίνα Πανάγου και η ειδική Σύμβουλος της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας  Νίκη Καρατζιούλα. 

Τα θέματα που συζητήθηκαν με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ‘’Τα Παιδιά της Άνοιξης’’ ήταν τα ακόλουθα:

  • H άρση του υποχρεωτικού εμβολιασμού των ωφελούμενων των ΚΔΗΦ και ΚΔΑΠΑμεΑ και η αναδρομική κάλυψη της χρηματοδότησης των φορέων για τους ανεμβολίαστους ωφελούμενους. Δυστυχώς πολλοί ωφελούμενοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο σπίτι, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η βιωσιμότητα των δομών.
  • Η απελευθέρωση της χρήσης του Voucher των ωφελούμενων για προγράμματα ΕΣΠΑ, ώστε να έχουν την δυνατότητα άτομα με αναπηρία να παρακολουθήσουν το πρωινό πρόγραμμα ενός ΚΔΗΦ και το απογευματινό ενός ΚΔΑΠ ΑμεΑ. 
  • Η τροποποίηση της κατανομής της χρηματοδότησης των φορέων πρόνοιας μέσω των Περιφερειών, με γνώμονα τον αριθμό των ωφελούμενων που εξυπηρετεί η δομή και όχι το ύψος των χρηματικών διαθεσίμων των δομών. Πραγματοποιήθηκε αναλυτική ενημέρωση και συζήτηση.
  • Συζήτηση για την δυνατότητα άρσης της υποχρεωτικής πρόσληψης της ειδικότητας του εργοθεραπευτή και παροχής εναλλακτικής λύσης και αντιμετώπισης όπως π.χ. με την πρόσληψη της ειδικότητας του βοηθού εργοθεραπευτή ή του φυσικοθεραπευτή. 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο