Με παρουσίαση βιβλίου θα γίνει η επίσημη τελετή έναρξης της λειτουργίας του Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Νάουσας


Με την παρουσίαση του βιβλίου «Basketball στις Αναπτυξιακές Ηλικίες» των  καταξιωμένων  Ναουσαίων ομοσπονδιακών προπονητών μπάσκετ Γεώργιου Τσίτσκαρη και  Νικολάου Τούφα, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στις 6 το απόγευμα,  η επίσημη τελετή έναρξης λειτουργίας του πρόσφατα ανακαινισμένου Κλειστού Δημοτικού Γυμναστηρίου Νάουσας. 

Εκτός από τους δύο ομοσπονδιακούς προπονητές - συγγραφείς για το βιβλίο θα μιλήσουν επίσης ο καταξιωμένος προπονητής με σπουδαία επαγγελματική καριέρα στο ελληνικό κα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γιάννης Σφαιρόπουλος και o συμπολίτης – άνθρωπος του αθλητισμού Χρήστος Παππάς, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει ο καθηγητής φυσικής αγωγής και Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νάουσας Κώστας Χατζηστυλλής. 

Με το βιβλίο αυτό, οι δύο  καταξιωμένοι προπονητές - συγγραφείς επιθυμούν να δώσουν πληροφορίες στους προπονητές αθλητών των αναπτυξιακών ηλικιών, όπως και στους νεαρούς αθλητές για τις τεχνικές και τον προγραμματισμό της προπόνησης. τον τρόπο κατανομής της άθλησης στο μπάσκετ, τις ασκήσεις ανάλογα με την κάθε ηλικία των νεαρών καλαθοσφαιριστών κ.ά., καθώς και να συμβάλλουν στον εμπλουτισμό της ελλιπούς βιβλιογραφίας, για το άθλημα της καλαθοσφαίρισης.

Βιογραφικό Γεωργίου Τσίτσκαρη
Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1950, όπου και μεγάλωσε.
Από το 1979  μέχρι το 2011 δίδαξε στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. του ΑΠΘ, το μάθημα της καλαθοσφαίρισης. Το 1993 αναγορεύτηκε διδάκτορας φυσικής αγωγής από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Δ.Π.Θ. 
Για 14 χρόνια ήταν αθλητής του Μ.Α.Ο. Δημόκριτος Θεσσαλονίκης και για άλλα 30 χρόνια ήταν προπονητής, από τα οποία τα 17 στις Εθνικές ομάδες, με αποκορύφωμα την Εθνική ομάδα Γυναικών, με την οποία κατέκτησε την 7η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Επίσης με την Εθνική ομάδα των Ελπίδων κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1992, την 4η θέση το 1994, την 5η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ελπίδων του 1993 και την 4η θέση σε δύο διοργανώσεις Μεσογειακών αγώνων 1993 και 1997, όπως και με την Εθνική ομάδα Παίδων την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα το 1991. Επίσης, σαν προπονητής έχει εργαστεί σε ομάδες Α’ και Β΄ Εθνικής. 
Έχει διδάξει σε πάνω από 50 σεμινάρια καλαθοσφαίρισης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συμμετοχή στη συγγραφή 13 βιβλίων και ενός dvd, σχετικά με την Καλαθοσφαίριση.  

Βιογραφικό Νικόλαου Τούφα
Γεννήθηκε στη Νάουσα το 1965 όπου μεγάλωσε και ζει. Αποφοίτησε από το ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης  το 1987, με ειδικότητα στο άθλημα της καλαθόσφαιρας.
Ασκεί το επάγγελμα του προπονητή για πάνω από 30 χρόνια.
Σαν ομοσπονδιακός προπονητής έχει εργαστεί σε όλες τις μικρές εθνικές ομάδες, U15, U16,U18 και U20 με κορυφαίες στιγμές: το Χρυσό μετάλλιο που πήρε η Εθνική Νέων Ανδρών U20 στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Λιθουανίας το 2002, το ασημένιο μετάλλιο που πήρε η Εθνική εφήβων στο Πανευρωπαϊκό της Ισπανίας το 2007 και το χάλκινο μετάλλιο που πήρε η Εθνική παίδων στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ που πραγματοποιήθηκε στην Ουκρανία το 2013. 
Επίσης το καλοκαίρι του 1995 ήταν συνεργάτης προπονητής στην Εθνική Ομάδα των Ελπίδων που πήρε την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και το 2000 ήταν συνεργάτης προπονητής στην εθνική εφήβων. 
Υπήρξε προπονητής του Ζαφειράκη Νάουσας για πάνω από 25 χρόνια. Ήταν εισηγητής σε Σεμινάρια της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και του ΣΕΠΚ. 
Συνεχίζει σαν Ομοσπονδιακός προπονητής με κύριες περιοχές ευθύνης την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κεντρικής  Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ)  και την Ένωση Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Δυτικής Μακεδονίας (Ε.ΚΑ.Σ.ΔΥ.Μ). 
Έχει πάρει μέρος στα περισσότερα χριστουγεννιάτικα τουρνουά της ΕΟΚ και σε όλα σχεδόν τα καλοκαιρινά camp που διοργάνωσε η Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Δήμο Κολινδρού. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο