Μήνυμα για την 110η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Γκυρίνη


Ημέρα γιορτής, μνήμης και αναστοχασμού η σημερινή μέρα. Πριν από 110 χρόνια η πόλη της Αλεξάνδρειας (ο τότε Γιδάς) απελευθερώθηκε και ενσωματώθηκε μαζί με όλη τη Μακεδονία στο Ελληνικό κράτος.

Η σημερινή μέρα φέρνει στο νου μας ημέρες μεγαλείου, δόξας, ηρωϊσμού, θάρρους, γενναιότητας και αυτοθυσίας των Μακεδονομάχων και όλων των Ελλήνων που διαχρονικά έδωσαν ακόμη και τη ζωή τους για τις πολύτιμες αξίες και τα ιδεώδη τους, για να απολαμβάνουμε εμείς που ζούμε και δημιουργούμε σε αυτόν τον τόπο, την ελευθερία και την ανεξαρτησία, τα ύψιστα αγαθά της ανθρώπινης ύπαρξης .

Από αυτές τις θυσίες έχουμε χρέος και καθήκον να αντλήσουμε δυνάμεις και με κινητήριο «όχημα» την Εθνική ομοψυχία και την πίστη στη Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Ισότητα και την Αλληλεγγύη, να πιστέψουμε συλλογικά στις ικανότητές μας για να μπορέσουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα μας ψηλά, υπερασπιζόμενοι τα όσια και τα ιερά της πατρίδας μας. Η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Εθνική ανεξαρτησία δεν είναι δεδομένα .

Σήμερα στη δύσκολη εποχή που ζούμε και βιώνουμε με την οικονομική και ανθρωπιστική κρίση και με έξαρση της Τουρκικής προκλητικότητας, είναι καθήκον μας να σκεφτούμε αλλά και να αφουγκραστούμε το μέλλον των επόμενων γενεών και να δώσουμε και εμείς με τη σειρά μας τους δικούς μας αγώνες που επιβάλλει το παρόν.

Είμαστε υποχρεωμένοι να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας, να μεταδώσουμε στα παιδιά μας τη γνώση του παρελθόντος και την πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας και με γνώμονα τα πραγματικά και αντικειμενικά διδάγματα της ιστορίας να προχωρήσουμε στο μέλλον με αισιοδοξία για ανάπτυξη σε όλα τα επίπεδα .

Με αυτόν τον τρόπο η επέτειος θα αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο και θα «γεννήσει» την ελπίδα που δυστυχώς απουσιάζει τα τελευταία χρόνια και τα παιδιά μας θα μπορούν να οραματίζονται ένα καλύτερο και αισιόδοξο μέλλον.

Οι σκιές των αγωνιστών του 1912 δείχνουν το δρόμο της τιμής και του καθήκοντος.

Χρόνια Πολλά στην Αλεξάνδρεια, Χρόνια Πολλά στη Μακεδονία, χρόνια πολλά σε όλες και όλους.

Ο
Δήμαρχος Αλεξάνδρειας
Γκυρίνης Παναγιώτης
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο