Π.Ε. Ημαθίας: Νέο κλειστό δίκτυο άρδευσης στα αγροκτήματα Χαρίεσσας –Μονοσπίτων


Από την ΠΕ Ημαθίας: "Ένα ακόμη μεγάλο έργο που ενισχύει σημαντικά την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής στην Ημαθία υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022.

Πρόκειται για την κατασκευή ενός νέου κλειστού δικτύου άρδευσης σε τμήματα των αγροκτημάτων Χαρίεσσας (περιοχές Πλατάνι - Ξηρό Αγώγι - Ζωοδόχος Πηγή) και Μονοσπίτων (περιοχή Τσαλί Α) του Δήμου Νάουσας, προϋπολογισμού 691.620,00 ευρώ, το οποίο αποτελεί τμήμα του νέου και σημαντικότατου έργου πνοής που αφορά την ευρύτερη περιοχή του ΤΟΕΒ Αραπίτσης Νάουσας και αφορά τα έργα εξοικονόμησης νερού και ενέργειας στο Δίκτυο Άρδευσης του Οργανισμού με προϋπολογισμό μελέτης 1.524.918,00 ευρώ. Το έργο κάνει χρήση ευρωπαϊκών κονδυλίων και είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας."

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗ
Με αφορμή την υπογραφή του προαναφερόμενου έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε: 
«Όταν λέμε ότι στεκόμαστε κοντά στον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας, το εννοούμε στην πράξη. Τα σύγχρονα αρδευτικά έργα που κάνουμε, σε συνεργασία με τον ΤΟΕΒ Αραπίτσης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποτελούν ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του αναπτυξιακού προγραμματισμού μας. Είναι σύγχρονα έργα πνοής για την εξοικονόμηση νερού και ενέργειας. Συμβαδίζουμε με τις ανάγκες της εποχής, στεκόμαστε έμπρακτα στο πλευρό του Ημαθιώτη αγρότη, αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για σύγχρονα έργα ανάπτυξης στην Ημαθία. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι προχωράμε κι έτσι θα συνεχίσουμε στο μέλλον»

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια