Προσωπικός γιατρός: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις 10 ειδικότητες - Τι γίνεται με τις εγγραφές πολιτών


Από σήμερα (12/10) ξεκινά η διαδικασία ένταξης στον θεσμό του προσωπικού γιατρού, των γιατρών 10 ειδικοτήτων, με βασική εκπαίδευση την παθολογία.

Mε 10 νέες ειδικότητες γιατρών ενισχύεται ο θεσμός του προσωπικού γιατρού. Με το άνοιγμα της πλατφόρμας αναμένεται να αυξηθούν οι διαθέσιμοι γιατροί και να μπορούν να εγγραφούν οι πολίτες από τα τέλη του μήνα και πάλι, καθώς σε αρκετές περιφερειακές πόλεις, έχουν εξαντληθεί οι θέσεις στους γιατρούς και οι πολίτες υποχρεώνονται να εγγραφούν σε άλλες πιο απομακρυσμένες περιοχές από τον τόπο κατοικίας τους.

Μέχρι να συμπληρωθεί ικανός αριθμός γιατρών στο σύστημα του προσωπικού γιατρού ωστόσο, οι «ποινές» δεν θα ισχύσουν για τους πολίτες από την 1η Δεκεμβρίου. 

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει έτοιμες τις νέες συμβάσεις τις οποίες θα πρέπει να υπογράψουν οι ενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να εκτελούν χρέη προσωπικού γιατρού. 

Οι 10 ειδικότητες:
αιματολογίας
γαστρεντερολογίας
ενδοκρινολογίας - διαβητολογίας
καρδιολογίας
νευρολογίας
νεφρολογίας
ρευματολογίας
παθολογικής ογκολογίας
πνευμονολογίας - φυματιολογίας 
φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης

Πρόκειται για μία λύση «ανάγκης», προκειμένου να καλυφθούν οι πολίτες σε περιοχές στις οποίες δεν υπάρχει επάρκεια στις ειδικότητες της γενικής ιατρικής και της παθολογίας, όπως συμβαίνει κυρίως στην Αττική και λιγότερο σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής από την πλευρά των γιατρών ειδικοτήτων, είναι απλή και δεν διαρκεί περισσότερο από 5 λεπτά. Ενώ στη συνέχεια, οι γιατροί θα πρέπει να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ, οι οποίες θα τους επιτρέψουν να εργαστούν ως προσωπικοί γιατροί.

Το Υπουργείο Υγείας δίνει χρονικό περιθώριο περίπου 20 ημερών στους γιατρούς ειδικοτήτων, για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού.

Να σημειωθεί πώς απαιτούνται περίπου 500 ειδικοί γιατροί για να καλυφθούν με επάρκεια οι ανάγκες των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, όπου εντοπίζονται και οι περισσότερες ελλείψεις, σύμφωνα με εκτιμήσεις του Υπουργείου Υγείας.

Σύμφωνα με τον Θάνο Πλεύρη, σε λίγες ημέρες από τώρα, θα υπάρχουν κι άλλοι γιατροί στο σύστημα, “για αυτό έχουμε πει στους πολίτες ότι δεν χρειάζεται αν δεν βρίσκουν γιατρό τώρα να πηγαίνουν να εγγραφούν σε γιατρό μακριά από την κατοικία τους. Και πιστεύουμε ότι προς τα τέλη Οκτωβρίου θα υπάρχει αυτή η πληθώρα των γιατρών για να διασφαλίσουμε την άνοδο από τα 4,5 εκατομμύρια πολίτες που είμαστε τώρα, μέχρι τα 6 εκατομμύρια”, ανέφερε την Τρίτη (11/10) ο υπουργός Υγείας.
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο