Βέροια: Πολύωρη διακοπή ρεύματος και διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου - Τα αίτια


Σε λανθασμένους χειρισμούς κατά την εγκατάσταση οπτικών ινών στο κέντρο της Βέροιας αποδίδεται από μάρτυρες και ανεπιβεβαίωτες δημοσιογραφικές πληροφορίες η πολύωρη διακοπή ρεύματος και η αστάθεια στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, το πρωί της Τρίτης 18 Οκτωβρίου 2022. 

Επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει, ωστόσο μαρτυρίες αναφέρουν ότι ακούστηκαν εκρήξεις στη συμβολή των οδών Ευθ. Βαρλάμη (πρώην Τρύφωνος) και Μητροπόλεως (απέναντι από την Μητρόπολη), στο σημείο που έγινε τομή στον δρόμο για να περαστεί οπτική ίνα. Αν υπάρξει κάποια ενημέρωση για να αποσαφηνίσει και επίσημα τα αίτια της αναστάτωσης, θα επανέλθουμε.

Η πολύωρη διακοπή ρεύματος σε ώρες αιχμής για την αγορά προκάλεσε την έντονη αντίδραση και του Εμπορικού Κόσμου της Βέροιας, καθώς τα καταστήματα έμειναν χωρίς ρεύμα και δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους πελάτες τους από τις 10 το πρωί περίπου έως και τις 13.15 το μεσημέρι. 

Σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας αναφέρεται:

ΔΗΛΩΣΗ –ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Η Διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας με έγγραφό της προς τον ΔΕΔΔΗΕ διαμαρτύρεται για την πολύωρη διακοπή ρεύματος που σημειώθηκε  στο κέντρο της Βέροιας. Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρονται τα παρακάτω: 

«Το πρωί της Τρίτης 18  Οκτωβρίου για περισσότερο από τρεις  ώρες ο ΔΕΔΔΗΕ “έβγαλε από την πρίζα” ολόκληρο το κέντρο της Βέροιας. Λίγο πριν τις  10:00 το πρωί σε ώρα αιχμής για τις επιχειρήσεις, τα καταστήματα, τις υπηρεσίες τα πάντα νέκρωσαν, λόγω έκτακτης βλάβης, όπως  ανακοινώθηκε.
 Η αναστάτωση που προκλήθηκε στους εμπόρους ήταν μεγάλη διότι  δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ρεύμα ένα μαγαζί από το πιο απλό, να υπάρχει επαρκής φωτισμός για να δείξουν στον πελάτη τα εμπορεύματά τους μέχρι να  κόψουν αποδείξεις, να εξυπηρετήσουν πιστωτικές κάρτες,  να πληρώσουν στην  Τράπεζα υποχρεώσεις ( επιταγές, κλπ), να κάνουν παραγγελίες αφού δεν λειτουργούσε ούτε το Ίντερνετ. 
Με βάση όλα τα παραπάνω  τα μέλη της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας διαμαρτύρονται και επιφυλάσσονται για τα νόμιμα δικαιώματα των συναδέλφων τους, τα οποία θ’ ασκήσουν ενώπιον αρμοδίων  δικαστηρίων».

Η Πρόεδρος
Του Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας
Αθηνά Πλιάτσικα Τσιπουρίδου
 
(φώτο του πρ. βουλευτή Γιώργου Ουρσουζίδη στο fb)
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο