Βουλευτής της ΝΔ ήταν και ολίγον... αρπακτικό κοράκι κόκκινων δανείων - Τον διέγραψε η ΝΔ μετά τον θόρυβο


Διεγράφη το μεσημέρι της Τρίτης (25/10/2022) από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο Ανδρέας Πάτσης, μετά το σκάνδαλο με τις εισπρακτικές του.

Ειδικότερα στη διαγραφή Πάτση από τη ΝΔ οδήγησαν οι καταγγελίες πως ήταν ο μοναδικός ιδιοκτήτης ξένων εταιρειών ειδικού σκοπού, οι οποίες αγόρασαν κόκκινα δάνεια 63 εκ. για μόλις 4,3 εκ. ευρώ, δηλαδή στο ένα δέκατο πέμπτο της αξίας τους, με σκοπό να προχωρήσει σε πλειστηριασμούς και έτσι να κερδοσκοπήσει.

Ο βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ κλήθηκε επομένως από τον ΓΓ της γαλάζιας ΚΟ., Γιάννη Μπούγα για εξηγήσεις, καθώς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε ζητήσει απαντήσεις για την υπόθεση και είχε δώσει οδηγίες να ληφθούν πειθαρχικά μέτρα εάν διαπιστωθούν ευθύνες.

Μαξίμου: Ανεπαρκείς οι εξηγήσεις του
Ανακοίνωση με την οποία κάνει λόγο για ανεπάρκεια των εξηγήσεων του βουλευτή και δραστηριότητες που δεν συνάδουν με την ιδιότητά του και τις αρχές της ΝΔ, εξέδωσε το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού.

"Οι εξηγήσεις του βουλευτή Ανδρέα Πάτση για επαγγελματικές του δραστηριότητες, που δεν συνάδουν με την ιδιότητα του βουλευτή και τις αρχές της ΝΔ, δεν κρίθηκαν επαρκείς. Κατόπιν τούτου, με απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο βουλευτής Γρεβενών Ανδρέας Πάτσης, τίθεται εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ", αναφέρει η ανακοίνωση.

Σημειωτέον ότι ο κ.Πάτσης διαγράφεται και από το κυβερνών κόμμα, ενώ πλέον η ΝΔ μένει με 156 βουλευτές (το 2019 είχε πάρει 158 έδρες, αλλά έχει εν τω μεταξύ διαγραφει και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος).

Ο βουλευτής Γρεβενών δε με ανάρτηση του στο facebook ξεκαθάρισε ότι θα κρατήσει την έδρα του ως ανεξάρτητος και δεν θα παραιτηθεί για να την επιστρέψει στη ΝΔ.

Η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση
Ο ΣΥΡΙΖΑ εν τω μεταξύ είχε θέσει άλλωστε ζήτημα και για την προέλευση των 4,3 εκ ευρώ με τα οποία αγόρασε τα κόκκινα δάνεια η εταιρεία Πάτση, ενώ ειχε βάλει στο κάδρο πλέον και τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αλλά και τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, δήλωσε ειδικότερα νωρίτερα πως: "Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη, μέσω ΕΛΤΑ, πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές.

Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του".

Η προσπάθεια Πάτση να σωθεί μέσω Πολάκη
Ο κ. Πάτσης από την πλευρά του επιχείρησε να αναγκάσει τη ΝΔ να τον στηρίξει, επικαλούμενος ότι οι εναντίον του επιθέσεις ξεκίνησαν από τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλο Πολάκη, που δεν είναι διόλου συμπαθής στο γαλάζιο στρατόπεδο. Οι εξηγήσεις του πάντως φαίνεται ότι δεν εκρίθησαν ικανοποιητικές από τη ΝΔ, με αποτέλεσμα τη διαγραφή του.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ - ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

Εξελίξεις ακολούθησαν τη διαγραφή του Ανδρέα Πάτση από την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, μετά το σκάνδαλο με τις εισπρακτικές του.

Την παραίτησή του μετά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ υπέβαλε ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος για λόγους ευθιξίας.

Στην παραπάνω υπόθεση αναφέρθηκε και στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, που κατήγγειλε τον ανεξάρτητο πλέον βουλευτή Γρεβενών για απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια μέσω ΕΛΤΑ.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει:

"Ο κ. Πάτσης όχι μόνο πλουτίζει από κόκκινα δάνεια που αγόρασε στο 1/15 της αξίας τους έναντι 4,3 εκατ. ευρώ, που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από το πόθεν έσχες του, αλλά εμφανίζεται να έχει εισπράξει με απευθείας αναθέσεις σε δύο χρόνια από τον κ. Πιερρακάκη μέσω ΕΛΤΑ πάνω από 1 εκατ. ευρώ για νομικές συμβουλές. Το πλιάτσικο στο δημόσιο χρήμα από τους «άριστους» του κ. Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο. Η αποπομπή των κ. Πιερρακάκη και Πάτση είναι το ελάχιστο που πρέπει να γίνει. Μετά, περιμένουμε να απαντήσει ο κ. Μητσοτάκης γιατί καλύπτει τόσες μέρες το πλιάτσικο των εκλεκτών του".

Όπως διέρρευσε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τα ΕΛΤΑ ΑΕ δεν είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου αλλά έχουν περάσει στην κυριότητα του Υπερταμείου, εδώ και αρκετά χρόνια.

Υπερταμείο: Διερευνούμε όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης
Ανακοίνωση για την υπόθεση του Ανδρέα Πάτση και τα όσα ακολούθησαν εξέδωσε το Υπερταμείο.

«Το Υπερταμείο, μόλις έγιναν γνωστά τα δημοσιεύματα για το θέμα των ΕΛΤΑ, προέβη αμέσως στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διερευνήσει όλες τις διαστάσεις της υπόθεσης. Ακολούθως, έλαβε την επιστολή παραίτησης του διευθύνοντος συμβούλου Γιώργου Κωνσταντόπουλου για λόγους ευθιξίας» αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ
"Με αφορμή στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, περί αμοιβών τις οποίες έδωσαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία προς τον βουλευτή της ΝΔ, Ανδρέα Πάτση για νομικές υπηρεσίες, τα ΕΛΤΑ διευκρινίζουν τα εξής:

Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, έχουν συνάψει συμφωνία συνεργασίας με την διεθνή Νομική Εταιρεία DLA Piper UK LLP, για την εκπροσώπησή τους στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και ιδιαίτερα στην Κομισιόν και την DG Comp. Η συνεργασία με τον Διεθνή Νομικό Οίκο ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία και εξειδίκευση στα παραπάνω θέματα κατέστη αναγκαία λόγω της ανάγκης συστηματικής υποστήριξης των ΕΛΤΑ σε εξειδικευμένα θέματα Ευρωπαϊκού Δικαίου, Ανταγωνισμού, Καθολικών Υπηρεσιών κλπ. τα οποία προέκυψαν από την έναρξη υλοποίησης των δράσεων μετασχηματισμού της Εταιρείας το 2021.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες για τις οποίες κατέστη αναγκαία η σύμβαση, αφορούν:

1. Τη νομική εκπροσώπηση και υποστήριξη για ζητήματα ευρωπαϊκού δικαίου, δικαίου ανταγωνισμού, δικαίου κρατικών ενισχύσεων, αναφορικά με διαδικασίες ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αρμόδιων ανεξάρτητων και άλλων διοικητικών Ευρωπαϊκών αρχών ή/και των Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά:

Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57982 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για ζημία που προκλήθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19.

Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.57538 ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή / και των Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων αναφορικά με καταγγελία σχετικά με τυχόν κρατική ενίσχυση υπέρ των ΕΛΤΑ.

Τον πλήρη χειρισμό της υπόθεσης SA.56616 για την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μέτρου αποζημίωσης για την παροχή καθολικής υπηρεσίας και οποιαδήποτε επακόλουθη συναφή διαδικασία.

Την παροχή νομικών υπηρεσιών για κάθε συναφές θέμα που αφορά τα ανωτέρω.

Η χρονική διάρκεια της Σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, τιμολογείται μηνιαίως και σε κάθε περίπτωση μέχρις ολοκληρώσεως των υποθέσεων που αφορούν οι παραπάνω υπηρεσίες.

Η τιμολόγηση των υπηρεσιών, γίνεται με βάση τους επίσημους τιμοκαταλόγους της DLA Piper. Τα δε ποσά των τιμολογίων αποστέλλονται προς πληρωμή από την έδρα της εταιρείας και τις οικονομικές της υπηρεσίες, προς τις οποίες γίνεται και η πληρωμή. Σημειώνεται, δε, ότι όλες οι αποφάσεις πληρωμών, έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο «Πρόγραμμα Διαύγεια», στο πλαίσιο του ν. 3861/2010 και του ν. 4727/2020

Κατά συνέπεια δεν τίθεται ζήτημα αυτοτελών αμοιβών των Ελληνικών Tαχυδρομείων προς τον κ. Πάτση, νόμιμο αντιπρόσωπο της DLA Piper στην Ελλάδα. Η όποια δική του αμοιβή προσδιορίζεται από το πλαίσιο και τους όρους συνεργασίας του με την Νομική Εταιρεία, καταβάλλεται από αυτήν, και βέβαια όχι από τον εκάστοτε πελάτη της.

Παρ’ όλα αυτά, για λόγους προσωπικής ευθιξίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, υπέβαλε την παραίτησή του στο Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΣΥΠ Α.Ε., κ. Γρηγόρη Δημητριάδη".

Πηγή: news247.gr
 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και...  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!
Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 
επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο